Företagstjänster Mina sidor

Nyheter

Vinnare i våra tävlingar

Vi var matchvärdar i Gavlerinken när Brynäs mötte Frölunda torsdag 10 januari. Matchen slutade med seger för Brynäs med 2-1.

Vann gjorde även några av kvällens besökare i våra tävlingar. Är du en av våra vinnare?

Julgåva till Barncancerfonden

Under hösten hade vi en välgörenhetskampanj där våra kunder som hade pappersfaktura kunde byta till digital faktura. För varje kund som bytte fakturalösning valde vi att skänka 20 kronor till Barncancerfonden Mellansverige.

Full täckning i Gävle för sakernas internet

GavleNet har under året byggt ut sitt öppna IoT-nätverk (sakernas internet) så att det nu är utomhustäckning från Hamrånge i norr till Verkebro och Främlingshem i söder, ända in i Sandviken i väster och Skutskär i öster.

Perfekta förutsättningar för kretsloppsväxthus

Alla förutsättningar för att etablera Nordens största klimatsmarta växthus finns i Gävle. Det visar den rapport som Gävle Energi gjort. Nu är det upp till kommunens näringslivsenhet att jaga intressenter som kan bygga och driva växthuset.

William – nominerad till Årets Gävlebo

En av våra lokaltidningar utser varje år Årets Gävlebo. Den första kandidaten som presenterades var ett välbekant ansikte för oss på Gävle Energi – William Österberg Berglund.

Klart för laddning i Briggen

När Gavlefastigheter byggde parkeringshuset Briggen på Gävle Strand skulle det vara hållbart och miljövänligt. Bland annat är såväl fasad som stommar i trä. Men själva p-platserna skulle också vara för framtiden.

Kundservice stängd

Från klockan 12.00 idag, tisdag 27 november, har vår kundservice, telefoni och chatt stängt. Receptionen är öppen som vanligt fram till klockan 16.00. Kundservice öppnar igen onsdag 28 november klockan 8.00.

Välkommen åter!

Vi har snart en egen doktor

Vi på Gävle Energi gillar utbildning och tar emot både praktikanter och studenter som vill göra sina examensarbeten hos oss. Nu kan vi snart också stoltsera med en alldeles egen teknologie doktor.

Historisk dag i Allmänninge fäbodar

El är en självklarhet för de allra flesta men Allmänninge fäbodar har bokstavligt talat varit en svart fläck på kartan. Men inte nu längre. Nu lyser lamporna och kylskåpen brummar tryggt i den lilla byn.

Bättre miljö gav rent vatten

Barnkonventionens dag firades på Gavlerinken under tisdagen. Under galan överlämnades en check på 22.000 kronor till UNHCR. Pengarna motsvarar den summa som skolelever under höstterminen samlat in i miljöpoäng.

Playday

Playday på Gavlerinken för höstlovslediga skolbarn blev en succé. Dagen handlar om att låta barn få prova massor av olika aktiviteter och naturligtvis fanns Gävle Energi på plats med ett experiment.

Energideklarationen fyller tio år

En energideklaration talar om hur mycket energi en byggnad använder. Kravet på energideklaration infördes för tio år sedan. Gjorde du den då är det dags att förnya den.

Nu investerar vi igen!

Med början vecka 42 rustar vi upp två av våra mottagningsstationer. Vi börjar med Gävle norra, den som finns vid Hamnleden, och fortsätter med Gävle västra i Andersberg. Du som kund kommer inte att märka något av det omfattande arbetet.

Teknikmässa för tusen

Tanken är att få fler att intressera sig för teknikutbildningarna. Därför hade Högskolan i Gävle bjudit in Gävle kommuns alla åttondeklassare till en mässa. 

Funktionshinder inget hinder i Travskolan

Travskolan har fått en hel del förfrågningar från besökare med särskilda behov. Tyvärr har de inte kunnat ta emot dem. Men tack vare Gävle Energis Drivkraftsfond finns det nu en handikappanpassad sulky på skolan.

Vi skingrar mörkret

Vi vill att du ska känna dig trygg i Gävle. Därför ser vi över gatubelysningen regelbunden och byter trasiga lampor så fort vi kan. Det är tack vare er, allmänheten, som vi får reda på när lamporna slocknat.

Bli kompis med miljön

Den som har kunskap kan förändra. Därför lär vi Gävles alla mellanstadieelever mer om miljön. På ett lekfullt sätt får barnen samla miljöpoäng. 

Något annat sökes

Richard Hejdenberg och Madeleine Sjöberg ska på speeddating. Det de söker är något annat än det gamla vanliga. Den som sticker ut kan bli den som får praktisera på Gävle Energi i tre månader.

UPPDATERAD TEXT: Reparationen klar

Under hela torsdagen pågick svetsarbeten för fullt på Muréngatan. Det fjärrvärmerör som var trasigt lagades noga för att kunna hålla i hundra år till.

Vi sprider kunskap om klimatutmaningarna

Gävle Energi har fått i uppdrag av Gävle kommun att berätta för gävleborna om klimathotet och om vikten av ett samhälle fritt från fossil energi. Det uppdraget tar vi på största allvar och har så gjort i flera år.

Fjärrvärmeavbrott på Söder

Tyvärr har vi fått en akut fjärrvärmeläcka vid Muréngatan. Det innebär att vi måste stänga av varmvatten och värme för över tusen kunder.

Torkan höjer elpriserna

Elhandelspriset har höjts succesivt sedan ett par år tillbaka men nu kan det komma en rejäl prisstegring. Orsaken är den extremt varma och torra sommaren som gjort att vattenmagasinen sinat.

Klimatsmart från start

Med helt nybyggd skola tar Prolympia de första stegen mot Gävles klimatsmartaste skola. Gävle Energi hjälper dem på traven. 

Efterlängtad kyla

Handen på hjärtat – vem har inte längtat efter lite svalka denna sommar? Kyla från isande kallt å-vatten kan vi redan erbjuda via vårt stadsnät med fjärrkyla. Än så länge är det ganska nytt men efter den här rekordsommaren väntas efterfrågan öka.

Alan tog språnget till jobb

Alan Hasso ville bara skrika av lycka. Efter fem års arbetslöshet har han via Jobbsprånget fått en visstidsanställning på Gävle Energi.
- Jag vill bara jobba, säger han med ett lyckligt leende.

Solceller sänker avgifterna

Christer Fahlstedt är nöjd. Han räknar med att kunna sänka avgiften för medlemmarna ännu en gång. Kloka investeringar gör det möjligt.

Fjärrvärmearbeten i höst

Under sensommaren och hösten har vi flera fjärrvärmearbeten på gång. Det handlar om renoveringsarbeten och ombyggnationer för att trygga fjärrvärmen och dessutom förbättra arbetsmiljön för de som jobbar med fjärrvärmenätet i vardagen.

Blixtar, dunder och hicka

Sommarens blixtnedslag har gjort att det hickat till i elnätet då och då. Några större avbrott har det inte blivit men det kunde ha gått riktigt illa när mottagningsstationen vid södra koloniområdet träffades.

Julias drömmar krossades på Gävle Energi

Julia Hope kom till Gävle Energi via Tekniksprånget. Hon var full av drömmar och förhoppningar. Men drömmarna krossades och det är Julia otroligt tacksam för idag.

Gefle Metal Festival är igång

Vad vore väl en festival utan el och fiber? Helt underbart kanske en del tycker men det gäller definitivt inte metal-fansen. 

Jämnare innetemperatur ger pengar i kassan

För fyra år sedan installerade Brf Skyttegården en datoriserad undercentral. Det gör att medlemmarna hela tiden har en jämn innetemperatur i sina lägenheter. Som en extra bonus sparar föreningen 50 000 kronor varje år.

Ålen åker snålskjuts

De föddes i Sargassohavet, över 700 mil från Sverige. Nu är de på väg till Storsjön för att äta sig mätta och feta. Men vid Strömdalen tar det tvärstopp. Som tur är finns ålräddaren Henrik Persson till deras tjänst.

Energibranschen attraktiv arbetsgivare

Nyckeltalsinstitutet har kartlagt energibranschen och jämfört med andra branscher. Undersökningen visade att energibranschen är en mycket bra arbetsgivare sett ur ett medarbetarperspektiv.

Alltid redo

Ett träd har lagt sig över kraftledningen i Laggarbo. Spelar ingen roll att det är midsommarafton. Trädet ska bort. Fredrik Holmgren och Richard Eriksson får bryta sitt firande och rycka ut.

Vi vill skryta lite om en silverplats!

Tidningen Aktuell Hållbarhet har för tionde året i rad utsett Sveriges Miljöbästa kommun. Gävle kommer på en hedrande andraplats! Det är vi mycket stolta över.

Den nakna sanningen om bredband

2017 anslöt vi 2 205 småhus i Gävle. Det är rekordsiffror och betyder att det inte finns så många kvar att ansluta till fiber. 

Vi vet var skåpet ska stå

Ett hyrskåp kan vara lösningen för en lyckad fest. Det kan också vara det som behövs för att du ska slippa såga manuellt i mörker när du bygger om eller nytt.

Anders W laddar hemma

Anders W Jonsson är riksdagsledamot och barnläkare. Han bor bland fågelkvitter och hästhagar i Vinnersjö, långt bort från närmaste laddstolpe. Men tack vare en smart box kan han ändå köra miljövänligt.

Ursäkta - vi gräver

Vi vet att vi krånglar till det för er så vi ber om ursäkt redan nu. Men för att vi ska kunna förbättra elförsörjningen och leveransen av fjärrvärmen för alla Gävlebor måste vi gräva.

Soligt ministerbesök

I onsdags hade vi ministerbesök i Gävle. Det var bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (mp) som ville titta närmare på regionens största solcellsanläggning.

Vi renoverar fjärrvärmenätet runt Bergsgatan

Fjärrvärmenätet längs delar av Bergsgatan, Baldersgatan och Bobergsplan ska föryngras och förbättras. Vecka 19 sätter vi igång arbetet och beräknar att det blir klart i september.

Vattenkraften flyter på

Ingen har väl missat att det är väldigt höga flöden i våra vattendrag just nu. Driften på vår vattenkraft tuffar ändå på som vanligt tack vare god framförhållning och välplanerade förberedelser.

Linjebesiktningen avklarad

Årets linjebesiktning av våra luftledningar är nu avklarad. Ett akut fel hittades och några mindre.

Helikopterspaning på högspänning

Vi ska besikta våra högspänningslinjer med hjälp av helikopter. Tidvis kommer vi att flyga lågt för att kunna inspektera på nära håll. Flygningarna sker den 6 och 9 april.

Bionär slår rekord och Ronnie ronderar

Bionär Närvärme AB gjorde sitt bästa resultat någonsin 2017. Drifttekniker Ronnie Holmgren är en av anledningarna till de historiska siffrorna. 

Drivkraftsfonden stöttar elhockey

KF Heros har ett gäng elhockeyutövare. I maj ska de åka på cup till Norge. Men för att få med sig alla prylar behöver de en specialbuss. Det kostar pengar. Genom Drivkraftsfonden har vi sett till så att utövarna kommer iväg.

Fel datum på fakturan

Vi har olyckligtvis framställt ett antal autogirofakturor med dragningsdatum 30 mars. Det är en röd dag. Vi kommer inte att dra några pengar den dagen.

Nordens största växthus kan byggas i Gävle

Växthus är ämnet när Gävle Energi ABs vd och ordföranden, Håkan Jönsson och Erik Holmestig, är på besök i riksdagen idag. Alla förutsättningar finns för att etablera Nordens största växthus i Gävle. Vi skulle kunna bli en föregångare på självförsörjning.

Stolt visade vi upp oss

Det är inte helt lätt att förklara för andra vad vi gör. Inte ens för våra anhöriga. Därför var vi lite extra stolta när vi häromdagen fick möjlighet att dela med oss av vår verksamhet.

Konst uppåt väggarna

IDKA vill starta ett videoprojekt med mobil utrustning. Tanken är att de ska visa kortfilmer på husväggar. Nu har de fått bidrag från Gävle Energis Drivkraftsfond så att projektet kan genomföras.

Dags att söka sommarjobb

Har du fyllt 17 år och söker sommarjobb? Vi har flera spännande och lärorika jobb du kan söka. 

Kallt väder = dyrare el

Temperaturen visar rejält med minusgrader. Det betyder att elpriserna kan bli högre. Men det går att mota prishöjningen.

 

Är grannens gräsmatta grönare

Det är inte så vanligt att våra fjärrvärmeledningar läcker men självklart kan det hända. Du kan enkelt hjälpa oss att hitta läckorna.

Tung snö och strömavbrott

Tyvärr hör tung snö och strömavbrott ofta ihop. Just nu har vi två avbrott. Ett i Grinduga och ett i Främlingshem.

Byt bilen mot cykel och få bidrag

Om du köper en elcykel får du bidrag. Den 1 februari 2018 öppnas ansökan. Din ansökan skickar du till Naturvårdsverket inom sex månader efter köpet. Bidraget är på 25 procent av priset på fordonet eller max 10 000 kronor.

Tusen frågor om bredband fick svar

Vad är bredband bra för och hur djupt ska man gräva. Kan man skaffa den där dosan sen och hur ser tv-utbudet ut? Frågorna haglade när GavleNet hade kundträff.

23 januari är Elens dag

Att ha fungerande el är så självklart för oss att vi inte ens tänker på det i vardagen. Men den 23 januari är det Elens dag. En dag för eftertanke. 

Vägen in till arbetsmarknaden

Arbetslösa ungdomar får träffa företag på en speed date. Modellen kallas Vägen in och initiativtagare är Brynäs IF. Vi stödjer modellen och låter ungdomar få praktik hos oss.

Många nappar på appen

Att appen är en succé har vi vetat länge men nu kan vi till vår glädje meddela att den laddats ner över 10.000 gånger! Klimatsmart och ekonomiskt.

Energiskatten flyttar till Elnät

Du behöver inte bekymra dig men bara så du vet - den 1 januari 2018 flyttades energiskatten från din elhandelsfaktura till elnätsfakturan, enligt beslut från riksdagen. 

Skatteverket höjer energiskatten

Från och med 1 januari 2018 höjs energiskatten från 32,50 öre/kWh exkl. moms (40,63 öre/kWh inkl. moms) till 33,10 öre/kWh exkl. moms (41,38 inkl. moms). 

Ladda snabbt och säkert hemma

I februari erbjuder vi våra kunder en laddbox för hemmabruk. Det betyder att du kan ladda din elbil utan att behöva köra till en laddstolpe. Det behöver inte ens bli kostsamt eftersom regeringen precis har tagit beslut om att ge bidrag för laddboxar. 

Färre elavbrott

Det här året har vi investerat rejält i elnätet. Bland annat har vi grävt ner flera väderkänsliga luftledningar. Det betyder att det blir färre elavbrott i framtiden. 

Låt inte julen bli svart och kall

Men jag har ju köpt julklappar för alla pengar! Den unga kvinnan har inga pengar kvar till elräkningen och riskerar att få elen avstängd lagom till jul. Hon har ringt till Marita som har hand om inkassoärendena på Gävle Energi.

Cykelbana avstängd vid Murénbron

Cykel- och gångvägen mellan Murénbron och järnvägsbron kommer att stängas av måndagen den 18 december. Avstängningen gäller bara cykelbanan och berör alltså inte biltrafiken.

ATEA har egna laddstolpar

It-leverantören ATEA på Södra Skeppsbron kan numera skryta med egna laddstolpar. Därmed är de bland de första privata företagen i Gävle som har egna tankstationer för elbilar.

Vi stöttar Helges drivkraft

Det är som att trycka på två knappar samtidigt när man ber Lasse Hall och Johan Jämtberg berätta som fritidsgården Helges och Helges musikprojekt.
Hall och Jämtberg ÄR Helges och tvärtom. Utan dem skulle verksamheten inte finnas. Men de får ständigt kämpa för sin överlevnad.

Oseriösa försäljare

Det förekommer då och då att säljare från andra elhandelsbolag säger att de samarbetar med Gävle Energi eller att de köpt vårt elhandelsbolag, Gävle Energisystem. Det stämmer inte. Men är du tveksam till någon information du får – kontakta oss.

Barnkonventionens dag firades

Det blev ett rejält tryck när artisten Wictoria klev upp på scenen och lysande jättebollar studsade runt bland publiken. Nu vet 2.200 barn mer om vad de har för rättigheter.

 

 

Praktikanter och praoelever

Att ungdomar får en inblick i arbetslivet är viktigt. Hur ska de annars kunna veta hur det fungerar på en arbetsplats och vad olika yrken innebär? 

300 elever fick veta mer om energi och teknik

Det råder brist på ingenjörer inom energibranschen. För att möta framtidens behov anordnade vi för första gången Teknikföreläsningar på högskolan. 300 åttondeklassare kom för att lyssna.

De är inte ett ärende – de är människor

Att ha någonstans att bo och att slippa frysa är en självklarhet för många. Men inte för alla. Erika Larsson på Familjeslanten hjälper dem som har svårt att få pengarna att räcka till.

Vi gräver jättedike i Sätra

Cykelbana efter cykelbana spärras av med staket. Cyklister och gångtrafikanter får ta stora omvägar. Besvärligt och irriterande men jättediket i Sätra är nödvändigt.

Nu snurrar det säkert på Gavlerinkens tak

Att arbeta på hög höjd och hantera delar som väger hundratals kilo tillhör inte vanligheterna för Gävle Energis personal. Men vindsnurrorna på Gavlerinkens tak behövde en renovering och nu är jobbet gjort.

Gävle Energi fortsätter samarbeta med Brynäs IF

Johan Cahling, Brynäs IF:s vice klubbdirektör, pratar om en ”perfekt match”. Då handlar det inte om en hockeymatch utan om relationen mellan energibolaget och idrottsföreningen. Ett partnerskap som varat i över 20 år, det längsta i föreningens historia.

Monter = mötesplats

Vår monter i Gavlehovshallen är klar!
Som vanligt ligger Gävle Energi i framkant. Vår monter är den första att bli klar.

Är det dig vi söker?

Söker du jobb inom elkraft? Vi har jobben.
Just nu söker vi tre medarbetare. De tjänster som ska tillsättas hittar du nedan.

Energi i rättvisans namn

Energieffektivisering i bebyggd miljö. Det är ämnet för Mattias Gustafssons doktorsavhandling. Men det finns ytterligare en dimension - rättvisa och medmänsklighet.

Olof Knagge först med solceller

Olof Knagge blev första bostadsrättsföreningen i Gävle med solcellsanläggning. Flera föreningar och företag är på gång. 

Miljön lika viktig då som nu

I personaltidningen Kontakten, nummer 2 år 1998, skrev miljösamordnare Inger Lindbäck en krönika. Nästan 20 år har gått men krönikan är lika aktuell idag som den var då.

50 år med klimatsmart fjärrvärme

Kustbevakningen har gjort det. Gavlehovshallen har också gjort det liksom Fjärran Höjderbadet, de flesta bostadsrättsföreningar och villaägare. Till och med sittpuffarna på Börsplan har anslutit sig.

Sten Nordström tryckte på startknappen

Varde ljus - och det blev ljus av en mycket speciell sort. Grosshandlaren Sten Nordström nickade belåtet när den första lampan tändes. Det var fredag 23 september 1892 och föga anade han att den här dagen skulle uppmärksammas 125 år senare. Elektriciteten hade gjort sitt intåg i Gävle.

Gävle kommun vann laddguldet

Den 5 september på Fores i Stockholm utnämndes Gävle kommun till landets bästa elbilskommun.

Barnen i lådan lär sig om energi

Finns det energi i en banan, kan man elda knäckebröd och kan en hel klass få en kyckling att pipa? Frågorna är många och kluriga när energipedagog Samuel Costa Nordvall besöker barnen i klass 1 A på Lillhagsskolan.

Här får ditt skräp nytt liv

1966 var gas helt ute i Gävle och gasklockorna på Brynäs stängdes men nu har en ny gasanläggning växt upp i Forsbacka. Här, hos Gästrike Ekogas, omvandlas det du slänger till miljövänligt bränsle.

Ensamvargarna på driften letar fel

Klockan är 14:13. En pulserande larmsignal hörs. Hasse Lind börjar genast kontrollera vad som är fel. Han är en av fem som dygnet runt bemannar Gävle Energis driftcentral.

 

Joakim kämpar för klotterfria nätstationer

När Joakim Tillman gick på gymnasiet dokumenterade han klotter och markerade det på en GIS-karta. Han såg samma mönster då som nu när han jobbar som klottersanerare.

Nu är de ute och cyklar på Gävle Energi

Cykling är en stor del av Kjell Westbergs livsstil. Nu går han för vinst i CykelVasan. Men i tonåren blev han så illa skadad att han blev rädd. Det har han övervunnit och nu kör han för livet.

 

Ladda din mobil på Gävle Stadsfest

Behöver du ladda din mobil mellan konserter, mat och shopping på Gävle Stadsfest? Då kan du gå till Slottsparken och kika in i mattältet. Där har vi nämligen satt upp en laddstation för mobiler.

Fiberteknikern som vägrade ta semester

När de flesta andra suckar och längtar efter en extra semestervecka går Janina Önnebro glatt till jobbet. Hon tycker att alla arbetsuppgifter är lika kul och ledigheter är bara ett avbräck i allt det roliga.

Bionär är lösningen för de som är lite utanför

Bionär handlar inte om en biograf nära dig utan om förnybara bränslen. Tyvärr når fjärrvärmenätet inte ut till alla och för att de som bor en bit ifrån centrala Gävle och värmekraftverket Johannes också ska ha tillgång till fjärrvärme finns lösningen Bionär.
Bionär finns på 32 ställen, bland annat i Gävle, Sandviken, Avesta, Uppsala och Tierp.

Full fart mot framtiden

Gävle Energi fyller 125 år i år. Historien är redan skriven men hur ser framtiden ut?
Håkan Jönsson, vd, för bolaget, lutar sig tillbaka i stolen, lägger händerna bakom nacken och konstaterar:
- Konkurrensen har varit minimal men så är det inte idag.

 

Att byta en nätstation

Det är fortfarande tidigt men morgonsolen har redan börjat värma upp ängen och den smala grusvägen i Hedesunda. De två nätstationerna står redo: en att fraktas bort, en att flyttas till sin nya plats. Men innan elen stängs av och bytet kan börja finns det fortfarande saker kvar att göra.

Den 1 juli höjs elskatten

Den 1 juli höjs elskatten med tre öre per kilowattimme. Om ett halvår kommer ytterligare en höjning.

Bland moln och lyktstolpar

Hur går det egentligen till när lamporna byts ut i lyktstolparna? Och hur hanterar man getingbon långt ovanför marken? Följ med elteknikern Patrik Sundström högt, högt upp i luften. 

Vilket bolag har det lägsta elpriset?

Då och då förekommer det uppgifter i media om vilka elbolag som sänkt respektive höjt elpriset mest. Vi vet att Gävle Energis elnät är det näst billigaste i Gävleborg. 

När värmen går på sparlåga blir det rusch i Johannes

Den knallröda 80 meter höga skorstenen i Skogmur lyser som ett utropstecken. Men skorstenen är bara en liten del av kraftvärmeverket Johannes. Magnus Hedlund, som varit med sedan start, bjuder på en guidad tur.

 

Appen en succé!

8.000 har laddat ner Gävle Energis app. Björn Jansson på Tempo i Bomhus är en av dem. Han har blivit något av en energinörd på kuppen. Det är Gävle Energi-appens fel eller snarare förtjänst.

Energiskattehöjning på el

I enlighet med energiöverkommelsen från 2016 så har Riksdagen beslutat att höja energiskatten på el för hushåll och tjänsteföretag. Höjningen träder i kraft den första juli i år.

Naturens krafter är bara till låns - ERBJUDANDE

Redan för tio år sedan fanns en efterfrågan inom turistnäringen att energin de använde för sina anläggningar skulle vara förnybar. Det var en förutsättning för att locka besökare till en hållbar upplevelse. Men utbudet fanns inte alltid på nära håll.

Tävla om Furuviksbiljetter

I sommar tänker Furuviksparken slå publikrekord igen och Gävle Energi hjälper till. I och med vårt 125-års jubileum tävlar vi ut 125 inträdesbiljetter till Furuvik.

En kaka kan göra skillnad

Precis som så många andra gymnasieelever har Adam André och Claes Järnkvist startat ett UF-företag under sin gymnasietid. Kakmixer skulle förenkla vardagen var deras tanke. Men vad ungdomarna inte visste var att deras produkt också skulle värma ensamma äldre.

 

Tillsammans gör vi skillnad - och det har vi gjort i 125 år!

 

Drönare i samhällets tjänst

Ett unikt samarbete mellan kinesiska forskare, näringslivet och Gävle Energi kan göra alla till vinnare. Allt det tack vare en drönare.

83 nya laddstolpar tar Gävle till toppen

Idag finns 23 laddstolpar för elbilar runt om i Gävle kommun. Snart kommer ytterligare 83 stolpar att sättas upp. I första hand är det Omvårdnad Gävle som får tillgång till laddstolparna men en del av dem kommer även att kunna användas av allmänheten.

125 år firas med 125 biljetter till varje GIF-hemmamatch

I år är som bekant ett jubileumsår där vi firar 125 år som energibolag. Det kommer vi att fira på flera olika sätt och vi börjar nu med en hel massa matchbiljetter till GIF:s hemmamatcher. Alla har chansen att vara med och tävla och vinna biljetter till föreningar, företag, skolklasser och vänner. 

Matavfall blir biogas i Forsbacka biogasanläggning

I Ekogas biogasanläggning i Forsbacka kommer snart det matavfall som samlas in i regionen att produceras till biogas. Biogasanläggningen byggdes upp under 2016 intill komposteringsanläggningen Mullbacka. Nu återstår endast ett par delar innan driftstarten i slutet av april. 

Ockelbo erbjuds fiber – klart för fortsatt byggnation i Åmot

Takten för fiberutbyggnaden i Gävle och Ockelbo ligger på rekordhöga nivåer. De senaste två åren har över 3 000 villor anslutits till Gävle Energis fibernät GavleNet. De kommande åren ligger ett stort fokus på landsbygdsområdena i Ockelbo kommun.

Playday i Gavlerinken

Tisdag 28 februari var vi på Playday i Gavlerinken. Brynäs IF och projektet En bra start arrangerar en dag för sportlovslediga barn att komma och prova på olika fritidsaktiviteter. Ingen kostnad och inga förkunskaper krävs, alla är välkomna.

Ski and Meet i Kungsberget

Torsdag 23 februari var vi i Kungsberget på Ski and Meet. Vi hade en bra dag med strålande vinterväder och härlig skidåkning!

Gävle Energi fyller 125 år

Sedan 1892 har vi utvecklat Gävle och regionen med el, värme och bredband. I år fyller vi 125 år och det ska vi naturligtvis uppmärksamma och fira. 

Första energibolaget med fossilfri fordonsflotta

Sedan tidigare har vi ersatt traditionella personbilar med el- och gasdrivna alternativ. Men nu är alltså även våra tyngre fordon fossilfria. De drivs nämligen numera med det fossilfria bränslet HVO.

Superduper Hockey Night

Var med och slå rekord! Nu ska vi sätta damhockey på kartan. Lördag 14 januari spelar Brynäs IFs damer mot Djurgårdens IF i Gavlerinken, direkt efter herrarnas SHL-match. Vi ger en guldtia till damhockeyn för varje åskådare på dammatchen. Nu ser vi till att det blir många guldtior!

Ny solcellsanläggning i drift

Lagom till julafton så monterades och driftsattes den sista av de två solcellsanläggningarna som nu finns på vårt tak. Förutom att de nu gör sitt till att minska fastighetens energibehov, så ger de även en trevlig indikation om vårt omfattande hållbarhetsarbete i stort.

Mångmiljonstöd för bredbandsutbyggnad i Gävle och Ockelbo

Nästan 22,5 miljoner kronor kan nu göra det möjligt för byar i Gävle och Ockelbo att få fiber. Länsstyrelsen Gävleborg har nämligen beviljat Gävle Energi ekonomiskt stöd för att bygga ut bredbandsnätet. Men det hänger på att det finns tillräckligt stort intresse för att byggnationerna ska bli av.

Samarbete ger ljusare tider på Hille IP

Ny energieffektiv belysning på Hille IPs naturgräsplan gör det möjligt för fotbollsintresserade att spela och träna fotboll även kvällstid. Detta är resultatet av ett samarbete mellan Hille IF och Gävle Energi där energibolaget bidragit med material och installation.

Gävle Energi bygger 166 nya laddplatser under 2017

Gävle Energi hårdsatsar på laddinfrastruktur för elfordon. Hela 83 laddstationer och totalt 166 nya laddplatser uppförs i och omkring Gävle under 2017. Insatsen ska stötta en omställning till fossilfria transporter i regionen och påbörjas nu i december. Arbetet beräknas vara klart om ett år.

Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare