Energi- och kostnadseffektiviserande åtgärder

I slutet av 2023 besökte vi Gävle Frivilliga Skarpskytteförening för att genomföra en energianalys med fokus på besparingar.

En livlig samlingsplats för skarpskyttar i alla åldrar

Gävle Frivilliga Skarpskytteförening är en livlig samlingsplats för skarpskyttar i alla åldrar. Föreningen berikar Gävles samhällsliv genom att erbjuda träningar, läger och kostnadsfria aktiviteter för barn under skollov.

Under vinterhalvåret 2022/23 stod Gävle Frivilliga Skarpskytteförening – liksom många andra – inför utmaningen med höga elkostnader. De vände sig därför till Gävle Energis Drivkraftsfond i hopp om att få hjälp med att identifiera sätt att minska sina kostnader.

Energianalys med fokus på besparingar

Som en del av Drivkraftsfonden, fick vi i slutet av 2023 möjlighet att besöka Gävle Frivilliga Skarpskytteförening för att genomföra en energianalys. Målet var att få en bättre överblick över energisystemet och att lyckas med energi- och kostnadseffektiviserande åtgärder. Ordförande, Richard Lindberg, visade oss runt.

Klubbhus och skjutbanor genomgick en grundlig besiktning. Ett särskilt fokus lades på vapenrummet där en avfuktare pekades ut som en potentiell kostnadsbov.

Marcus Wijk, energiexpert hos Gävle Energi, föreslog smarta lösningar, som att investera i en mer energieffektiv avfuktare, förbättra isoleringen, och att installera en luft-luftvärmepump.

Tillsammans kan åtgärderna minska elkostnaderna hos föreningen avsevärt.

Läs mer om energieffektivisering.

Drivkraftsfonden är en fond till för att främja aktiviteter och verksamheter i Gävle och i regionen. Gävle Energi kan genom Drivkraftsfonden bistå med ekonomiska bidrag för specifika ändamål. Vi kan även nyttja vårt kunnande, våra verksamheters förmåga, vår personal eller vårt kontaktnät. Läs mer om och ansök till Drivkraftsfonden.

Publicerades den 20 februari, 2024.

Gå till nyhetsarkiv