Ledarskapsprogram för ungdomar i Sätra

Gävle Energi och Drivkraftsfonden har gått in med stöd till IK Sätra Fotboll för ett ledarskapsprogram för ungdomar.

IK Sätra Fotboll fokuserar på integration och jämställdhet

IK Sätra Fotboll har under ett par år arbetat med att stadsdelen ska bli tryggare genom att få fler barn och ungdomar som spelar fotboll. Sedan några år tillbaka har IK Sätra arbetat framgångsrik med en tydlig modell som handlar om att utbilda de äldre spelarna i föreningslivet och göra dem till förebilder och ledare i de yngre lagen.

En satsning för framtiden

I satsningen ingår fokus på integration samt jämställdhet. Vårt mål är att alla barn i Sätra är välkomna att delta i vår verksamhet oavsett socialbakgrund. Vår ambition är att sätta fotbollen i centrum och utifrån det bygga föreningskänslan samt en aktiv och meningsfull fritid där barn och ungdomar blir sedda, hörda och uppmärksammade, berättar Lars Winges, lagledare i IK Sätra.

Ytterligare något som är nytt för i år är att spelarna i P17-laget ska skriva under ett avtal  för att delta i verksamheten, ett avtal där det ställs höga krav på deras beteende, kommunikation samt inställning förklarar Lars Winges.

Ungdomarna har under maj månad utbildats teoretiskt samt praktiskt och är nu i full gång att vara ledare i Fotbollsskolan samt i de yngre lagen

Det är fantastiskt roligt att vara med och bidra till den här satsningen, vi på Gävle Energi önskar alla ungdomar i IK Sätra Fotboll lycka till!

Drivkraftsfonden är en fond till för att främja aktiviteter och verksamheter i Gävle och i regionen. Gävle Energi kan genom Drivkraftsfonden bistå med ekonomiska bidrag för specifika ändamål. Vi kan även nyttja vårt kunnande, våra verksamheters förmåga, vår personal eller vårt kontaktnät. Här kan du läsa mer.

Publicerades den 12 juli, 2022.

Gå till nyhetsarkiv