Tryggt och säkert

All drift och service ingår. Jour dygnet runt.

Klimatsmart

Fjärrvärme från 100% förnybara energikällor.

Prisvärt

Låga kostnader och ökat värde på fastigheten.

Streamad värme

Fjärrvärme bygger på en enkel, men genial idé: Istället för att varje fastighet har en egen värmekälla, så produceras värmen centralt och strömmas ut till fastigheterna. Det är bekvämt för dig som är kund och gör det också möjligt att göra värme av sådant som annars bara skulle bli över. Streamad värme helt enkelt.

En bra investering för dig och miljön

Det finns många faktorer att väga in när du ska välja uppvärmningsform till din villa. Bland annat kostnader, miljö, och driftsäkerhet. När du installerar fjärrvärme i din villa har du gjort en bra investering för både din villa och för miljön. Fjärrvärme är en trygg och bekväm lösning, varmvattnet tar inte slut och fjärrvärmecentralen har hög driftsäkerhet och lång livslängd.

Priser och prisjämförelser Se priser på fjärrvärmeanslutning och uppvärmning.

Intresseanmälan fjärrvärme

Gävle Energi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen. Läs mer på www.gavleenergi.se/gdpr

Så går det till

  • Ange din adress Sök på din adress för att gå vidare och lämna intresseanmälan för fjärrvärme.
  • Vi kontaktar dig Efter att vi tagit emot din intresseanmälan kontaktar vi dig så snart vi kan. Om du fortfarande är intresserad bokar vi en tid för hembesök.
  • Hembesök På hembesöket tittar vi på dina förutsättningar för fjärrvärme.
  • Avtal och installationsdatum Efter hembesöket får du ett avtal för underskrift. När du skrivit på avtalet kontaktar vi dig för att boka tid för installation.

Vanliga frågor och svar om fjärrvärme

Just nu har vi inga planerade projekt för att anslutna nya områden till fjärrvärmenätet. Det händer dock att vi förstärker nätet eller drar nya ledningar till större företag och i samband med det kan erbjuda kunder längst den sträckan att ansluta sig. Du är alltid varmt välkommen att göra en intresseanmälan till oss via vår webb så kontaktar vi dig om just ditt område blir aktuellt.

Gå till intresseanmälan

Fjärrvärme är klimatsmart eftersom den produceras av resurser som annars skulle ha gått till spillo. Vår fjärrvärme kommer dessutom från 100 % förnybara energikällor. Du kan läsa mer om vår Fjärrvärme här. 

Gävle Energi äger värmecentralen och ser till att den fungerar. I appen eller på Mina sidor kan du enkelt felanmäla din fjärrvärme vid exempelvis läckage eller problem med varmvattnet.

Det finns några enkla saker du kan testa om du upplever att din värme inte riktigt fungerar som den ska.

Läs mer här

Ja. I fjärrvärmecentralerna produceras varmvatten omedelbart och kontinuerligt. Det innebär att tillgången på värme och varmt vatten är i stort sett obegränsad.

Läs mer
Fjärrvärmeinstallation - Steg för steg
Vi går igenom tidplan för fjärrvärmeinstallationen och hur det går till, steg för steg.
Så fungerar fjärrvärme
Har du fjärrvärme eller funderar du på att skaffa?
ROT-avdrag
Gör din ansökan om ROT-avdrag här.