fbpx

Skaffa fjärrvärme

Du får en trygg leverans av värme medan vi tar hand om drift, service och underhåll. Dessutom är det klimatsmart eftersom vår värme kommer från 100% förnybara energikällor.

Skaffa fjärrvärme

Det är enkelt och bekvämt att ha fjärrvärme.

En bra investering för din villa och för miljön

Med fjärrvärme får du en trygg och bekväm uppvärmningsform där all drift och service ingår. Dessutom produceras vår fjärrvärme av 100 procent förnybara energikällor. Det leder till minskade fossila koldioxidutsläpp och är därför klimatsmart för vår gemensamma miljö.

Det är väldigt sällan störningar i värmeleveransen, men om något skulle inträffa kan det kännas skönt att veta att vi har jour dygnet runt och hjälper dig.

Är du intresserad?

Sök på din adress i formuläret nedan för att se om du kan få fjärrvärme.

Anslutningsavgift

Anslutningsavgiften för fjärrvärme är 69 000 kronor.

 

Avgifter 2020

Årlig förbrukning: Total kostnad/år: Varav fast del: Varav rörlig del:
15 000 kWh 13 117 kr 5 817 kr 7 300 kr
20 000 kWh 15 551 kr 5 817 kr 9 734 kr
30 000 kWh 20 418 kr 5 817 kr 14 601 kr
40 000 kWh 25 285 kr 5 817 kr 19 468 kr

Årskostnaden 2020 består av en fast avgift om 5 817 kr/år och den rörliga avgiften 48,67 öre/kWh.

Beräkna din fjärrvärmekostnad

Ange din årsförbrukning i kWh
En nybyggd villa på 120 m2 gör av med cirka 11 000 kWh/år medan en äldre villa i samma storlek gör av med 20 000 kWh/år.

 

Jämför pris med andra uppvärmningsformer

fjarrkontrollen.se kan du se vad fjärrvärme kostar för just ditt hus och jämföra med priset för andra uppvärmningsformer.

För att kunna ansluta fjärrvärme till ditt hus krävs ett fungerande vattenburet uppvärmningssystem som vi kan koppla in fjärrvärmen på. Om du idag har direktverkande el behöver du konvertera ditt värmesystem till vattenburen värme. För att få hjälp med en eventuell konvertering behöver du kontakta en entreprenör.

För att våra kunder ska få insyn i hur prissättningen på fjärrvärme fungerar använder vi en modell som heter Prisdialogen. Den innebär att kunder bjuds in till lokala dialoger.

Dialogen ska leda till en lokal prisändringsmodell som prövas centralt. Prisändringsmodellen ska innehålla prisändring för kommande år och en prognos för de följande två åren samt företagets prispolicy och vilka faktorer som ligger till grund för prisändringar.

Läs mer på www.prisdialogen.se.

Sök på din adress

Läs mer

Villapaketet

Installera både fjärrvärme och fiber i din villa till ett extra förmånligt pris.

Fjärrvärme och fiber på en och samma gång

När vi installerar fjärrvärme i ditt hus vill vi även passa på att erbjuda dig en fiberanslutning. Med fiber från GavleNet får du tillgång till ett snabbt och stabilt bredband med hastigheter mellan 10 och 1 000 Mbit/s. Det här är ett unikt tillfälle att förbereda ditt hus och dig själv inför framtiden. Passa på och gör en värdefull investering i ditt hem.

Är du intresserad?

Sök på din adress i formuläret nedan för att se om du kan få vårt Villapaket.

För att kunna ansluta fjärrvärme till ditt hus krävs ett fungerande vattenburet uppvärmningssystem som vi kan koppla in fjärrvärmen på. Om du idag har direktverkande el behöver du konvertera ditt värmesystem till vattenburen värme. För att få hjälp med en eventuell konvertering behöver du kontakta en entreprenör.

Villapaketet som inkluderar fjärrvärme- och fiberanslutning kostar 79 100 kronor.

Det ingår en grävning på 20 meter (därefter tillkommer 3000 kronor per extra meter), installation av fjärrvärmecentralen och återställning efter grävningen. Du som beställer bredband får en kopplingspunkt i ditt hus där du kan ansluta eller bygga ut ett eget nät.

Det är möjligt att få rot-avdrag med 30 procent på arbetskostnaderna när du installerar fjärrvärme. Läs mer om rot-avdraget på Skatteverkets webbplats.

Sök på din adress

Poolvärme

Vi erbjuder poolägare med fjärrvärme ett effektivt och tryggt sätt att värma poolvattnet till badvänlig temperatur.

Har du pool eller funderar du på att skaffa?

Då är det extra bra att vara ansluten till fjärrvärme. Med vår energismarta poolvärme får du som är villakund ett förmånligt fjärrvärmepris under perioden 1 maj–30 september.

Har du poolvärme idag och vill ha en genomgång?

Om ni vill ha en genomgång för kontroll av inställningar så kan vi hjälpa till med det för en kostnad av 995 kr. Välkommen att kontakta oss.

Trygg och effektiv värme till din pool

Har du frågor om pooluppvärmning, principkoppling och tekniskt utförande är du välkommen att kontakta oss.

Priser 2020

Poolvärmeavgifter
Rörligt energipris för perioden maj–september 16,07 öre/kWh inklusive moms (gäller all fjärrvärme). Fast avgift för perioden maj–september 1 630 kr inklusive moms.

Poolväxlare
Att få en poolväxlare monterad kostar 16 000 kr inklusive moms. Förutsättningen är att poolväxlaren kan monteras inom 2 meter från din befintliga fjärrvärmecentral. Efter att vi utfört installationen är det du som äger poolväxlaren. Inkoppling till ditt system ingår ej utan tillkommer. Har du önskemål om annan placering av poolväxlaren lämnar vi en offert.

Är du intresserad?

Sök på din adress i formuläret nedan för att se om du kan få Poolvärme.

Sök på din adress

Läs mer
Frågor och svar