Så fungerar Drivkraftsfonden

Drivkraftsfonden är Gävle Energis sätt att främja människors drivkraft i vår närhet. Tillsammans gör vi Gävle och regionen till en bättre plats att bo och verka på.

Vi stöttar föreningar och organisationer med en ekonomisk punktinsats eller vårt kunnande. Vi lyfter även fram aktiva eldsjälar och vardagshjältar som tillsammans med andra arbeta för ett bättre och mer hållbart samhälle.

Du kan söka medel från Drivkraftsfonden vid två tillfällen per år; under hela mars- och/eller september månad. Besked kommer i början av maj respektive november.

Föreningar, eldsjälar eller organisationer med tydlig koppling till Gävle stad eller region som på olika sätt gör insatser som tillsammans arbetar för ett bättre och mer hållbart samhälle. Du kan också nominera aktiva vardagshjältar som gör vardagen bättre för fler.

Drivkraftsfonden stödjer inte verksamheter eller aktiviteter som ligger inom kommunens ansvarsområden.
Vi ser Drivkraftsfonden som en engångsinsats för att ge extra energi till de ansökningar vi väljer ut. Du kan alltså endast beviljas stödet en gång. Har du dock fått avslag tidigare år så kan du försöka ansöka igen.

Drivkraftsfonden kan bidra utifrån vilket behov som föreligger, tidpunkten och vilken tillgänglighet som finns. Vi delar ut cirka 100 000 kronor totalt per år från Drivkraftsfonden. En ansökan beviljas med cirka 5 000 – 10 000 i genomsnitt. Vi kan också nyttja vårt kunnande, våra verksamheters förmåga, vår personal eller vårt kontaktnät. Insatser kan även genomföras tillsammans med andra aktörer och samarbetspartners.

  • Vi premierar främst insatser som ökar hållbarhet, bidrar till livskvalitet och som är tillgängligt för så många som möjligt i samhället.
  • Ansökan ska ha en tydlig koppling till Gävle stad eller region.
  • Drivkraftsfonden strävar efter att främst genomföra punktinsatser.
  • Våra insatser ska vara religiöst och politisk obundna.
  • Ansökningar om traditionell föreningssponsring eller liknande, hänvisar vi att i stället söka samarbete eller sponsringsstöd via Gävle Energi.

Gävle Energi har en samverkansgrupp som består av chefer och medarbetare från försäljning, kommunikation, marknad och personalavdelning. Gruppen sammanträder efter ansökningsperioden stängt för höst eller vår. Beslut meddelas via den e-postadress som angivits i ansökan. Svar kommer senast i början av maj för vårens ansökningar och senast i början av november för höstens ansökningar.

Ansök

Ansökningsperioden är öppen två gånger per år; under mars och september.
Då kan du göra ansökan via ett formulär som finns tillgängligt här på webbplatsen.

Läs mer
Energi- och kostnadseffektiviserande åtgärder
Drivkraftsfonden besöker Gävle Frivilliga Skarpskytteförening
Eldsjäl med energi och stark drivkraft
Musikhuset i Gävle bjuder digitalt upp till Valentines Bash under Alla Hjärtans dag.
Bandyfritids ger morgondagens bandystjärnor
-Det roligaste är att se hur fort barnen och ungdomarna utvecklas.
Skaparglädje i keramikverkstaden
Skaparglädjen går inte att ta miste på.