Skaparglädje i keramikverkstaden

Skaparglädjen går inte att ta miste på.

I Stigslunds keramikverkstad är det full aktivitet. Här samlas unga, äldre, pojkar, flickor – alla är med och skapar i lera.

Verksamheten drivs av eldsjälar som håller i keramikkurserna. Via Gävle Energis fond som stöttar lokala initiativ, Drivkraftsfonden, har Stigslunds keramikverksamhet kunnat reparera sin ugn, och kan därmed fortsätta sin skaparverkstad.

Lennart Johansson, en av de ideella ledarna bakom Keramikverksamheten, berättar om en kväll fylld med aktiviteter i verkstaden. Tack för att ni delar med er av er vardag. Vi är glada att vi kan vara med och hålla kreativiteten igång.

– Efter att ha fått Drivkraftsfondens besked om bidrag till reparation av brännugnen var glädjen stor bland såväl ledare som deltagare, berättar Lennart. De mångåriga eldsjälarna Ing-Marie Carlsson och Ann-Louise Bäck sken som solar och gladdes åt att ugnen äntligen skulle bli reparerad.

På bilden ser vi Marita Wesström, Janet Andersson, Elin Sydbrink och Lawrence Teeland.

– Vår barngrupp har aktivitet varje vecka och kreativiteten är hög, alltifrån bilmodeller, ljuslyktor, djur som harar och fina skålar allt väntar på att bli färdigställda, brända för att slutligen glaserade.

På bilderna nedan ser vi delar av den idoga barngruppen; Signe, Vincent, Thelma, Märta, Ann-Louise, Julia, Ing-Marie och Nova.

Vincent håller upp sin modell av en ”Koenigsegg” sportbil, bara detaljerna och finslipning kvar. Signe pimpar sin skål med bladliknande detaljer medan Thelma jobbar på en present till sin syster. Märta tar i tu med ett påskägg, medan syster Julia fixar öronen på sin kanin. Kavlande tjejen Nova jobbar till sist med en ljuslykta. Som sagt skaparglädjen vet inga gränser under ledning av eldsjälarna Ing-Marie och Ann-Louise.

– I Stigslunds keramikverksamhet deltar förutom barngruppen, även tre vuxengrupper som varje vecka samlas, umgås och ger utlopp för sin skaparglädje, avslutar Lennart.

Stort lycka till med ert fortsatta skapande!

Här kan du läsa mer om Drivkraftsfonden.

Det här är nummer 5 av 100 framsteg som vi gör för en bättre morgondag. Här kan du läsa mer om varför vi tycker det är viktigt att göra skillnad. #100framsteg

Publicerades den 14 april, 2020.

Gå till nyhetsarkiv