Vad är webbfaktura?

Webbfakturan kommer via mejl och ger dig möjlighet att ta del av nya smarta funktioner och betalningsmöjligheter. Se hur mycket energi du gjort av med, ända ner på timnivå och jämför dina fakturerade belopp med tidigare månader och år. Du betalar enkelt med Swish eller plusgiro. Den ursprungliga pdf-fakturan är bifogad i mejlet och finns även lagrad på Mina sidor och i vår app.

1 – Översikt

Här ser du en översikt av din senaste faktura från oss. Under översikten har du möjlighet att betala din faktura direkt via Swish.

1a – Dina faktureringsuppgifter

Här ser du den totala summan som du ska betala, förfallodag då betalningen senast ska vara oss tillhanda samt fakturans OCR-nummer (referensnummer). Du kan även se PlusGiro-kontonumret som fakturan ska betalas till.

1b – Din anläggningsadress

Adressen som fakturan avser är ”maskerad” ur ett GDPR-perspektiv. Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

1c – Visa alla belopp

Genom att klicka på knappen ”Visa alla belopp” kommer du till flik nummer 2 i webbfakturan. Där kan du se en överblick av dina fakturerade belopp.

1d – Swisha din betalning

När du klickar på knappen ”Swisha” skickas du vidare till Ecster (vår betallösning). Där ser du summan som ska betalas och kan klicka dig vidare till betalning. Mobilnumret som du har registrerat på din kundbild hos oss är förifyllt, du kan enkelt ändra till önskat mobilnummer om du har ett annat mobilnummer som är kopplat till Swish eller om någon annan ska genomföra din betalning. Observera att betalningen sker direkt när du signerar med ditt mobila BankID och inte vid förfallodagen.

1e – Betala med PlusGiro

Om du inte vill betala din faktura via Swish kan du betala direkt via PlusGiro. Klicka på den orangea pilen för att få fram dina betalningsuppgifter och, genom ett knapptryck, kopiera uppgifterna som du sedan kan klistra in i din internetbank.

1f – Beställ autogiro

Med en BankID-signatur kan du enkelt ansöka om autogiro. Notera att du betalar dina fakturor som vanligt tills dess att du får en bekräftelse på aktivering av ditt autogiro via sms. Detta kan ta upp till 14 arbetsdagar.

Hur vill du ha din faktura?

Välj mellan autogiro, webbfaktura eller e-faktura.

Byt betalsätt

2 – Belopp

Här ser du en översikt av dina fakturerade belopp för den aktuella fakturan.

2a – Belopp för aktuell faktura

I cirkeldiagrammet ser du kostnaden för respektive tjänst/avtal för den aktuella fakturan. Du kan enkelt bläddra båkat och se kostnadsfördelningen för tidigare fakturor. Du kan även välja att visa kostnaden exklusive moms.

2b – Jämförelse per år

Jämför dina fakturerade belopp och se en procentuell ökning eller minskning med föregående år. Genom att klicka på punkten för valfri månad i linjediagrammet ändras kostnadsfördelningen i cirkeldiagrammet (se punkt 2a).


3 – Energianvändning

Här ser du en översikt av din energianvändning i kilowattimmar för de senaste 12 månaderna. OBS! Om du endast är bredbandskund hos oss finns ingen energianvändning att se på den här sidan.

3a – Användning av el

I stapeldiagrammet ser du hur många kilowattimmar du gjort av med under de senaste 12 månaderna. Genom att klicka på stapeln längst till höger, alternativt knappen ”Visa energianvändning per dag” så visas dygnsvärden för aktuell månad. Om du har en timavläst mätare kan du även klicka dig ner på timnivå.

3b – Användning av fjärrvärme

I stapeldiagrammet ser du hur många kilowattimmar du gjort av med under de senaste 12 månaderna.

Om du har en egen produktionsanläggning, till exempel solceller, så kan du även se din produktion i kilowattimmar under en egen flik.

Ser du inte din energianvändning i webbfakturan?

Klicka på länken och skriv in din adress för att se vilka tjänster vi kan erbjuda dig.

Visa tjänster

4 – Hjälp

Här är du nu, på vår informationssida för webbfakturan. Har du fler frågor om avtal och fakturor? I vår FAQ kan du få svar på de vanligaste frågorna.