Miljökompisutmaning 2022

Vi utmanar alla elever i årskurs 1-3 att bli ännu bättre miljökompisar.

Ett bra sätt att ge barn verktyg för att nå en mer hållbar framtid är att låta dem få reflektera över och prova på hållbara beteenden. Vi har tagit fram ett miljökompisuppdrag som utförs i skolan och riktar sig till årskurs 1-3.

Uppdraget går ut på att eleverna under en vecka under perioden vecka 10–13 ska utföra hållbara vardagshandlingar som till exempel att spara energi, samla skräp eller äta miljösmart. Eleverna får ett formulär där de fyller i vad de gör. Därefter sammanställs klassens totala resultat och rapporteras in till Gävle Energi. Registreringen öppnar vecka 10.

Här hittar du en beskrivning av uppdraget och förslag på för- och efterarbete i klassrummet.

Här laddar du ner ett dokument där eleverna fyller i sina miljökompispoäng.

Vinn en pizzalunch till klassen

Den klass som har samlat flest miljökompispoäng vinner en pizzalunch till klassen! Här rapporterar du som lärare in hela klassens poäng när er vecka är slut. Sista dag för att rapportera poäng är fredag 8 april.

Ta chansen och låt dina elever tillsammans samla poäng och bli en riktigt miljökompis!

Har du några frågor? Hör av dig här.

Publicerades den 2 mars, 2022.

Gå till nyhetsarkiv