Nu behöver vi alla hjälpas åt att minska elanvändandet eftersom energisystemet är stressat. Vi har nya prisrekord framför oss i vinter. För alla kunder, i synnerhet de som har haft ett fastprisavtal som nu löper ut, blir prisskillnaden stor mot tidigare år.

Här har vi bland annat samlat information om våra avtal och tips på hur du kan spara energi. Du kan också läsa mer om regeringens elpriskompensation, vår syn på marknadsläget, hur elmarknaden fungerar och vad som påverkar elpriset. Och mycket mer.

Hittar du inte det du söker? Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig.

Vilket avtal passar mig?

Om man kan och vill anpassa sin energianvändning till när priset är som lägst, då är timpris ett bra alternativ. Om du inte har möjlighet att hålla koll själv, ska du ha ett rörligt pris. Då får du snittpriset på föregående månad. Nedan finns mer att läsa om respektive avtal.

Har du företag eller ansvarar du för en brf?

Så här kan vi hjälpa företag och brf:er med energieffektiviseringar.

Läs om energieffektivisering

Vår syn på marknadsläget

Vad baseras månadens elpriser på? Här kommenterar vi löpande elmarknadens utveckling.

Se elmarknadsnyheter

Prenumerera på elmarknadsnyheter

Vill du hellre ha informationen skickad till dig via mejl?

Prenumerera här

Rörligt pris – bekvämt och enkelt

Ett rörligt elavtal innebär att du får samma pris per kWh månadens alla timmar. Priset varierar månad för månad och baseras på ett snitt för månaden. Det passar dig som inte har tiden, möjligheten eller intresset, att följa elmarknaden och anpassa din vardag utifrån det senaste elpriset. Såklart ska du fortfarande tänka till kring din förbrukning – det gör skillnad i din plånbok och för samhället i stort.

  • 100% förnybar el.
  • Bekvämt. Samma pris per kWh månadens alla timmar.
  • Ingen bindningstid och en månads uppsägningstid.
  • Fast månadsavgift på 39 kr/månaden.
  • Följ din energianvändning under detaljerad historik i vår app eller på Mina sidor.

Timpris – för dig som vill och kan påverka din energianvändning

Timpris ger dig det senaste börspriset på el varje timme. Det här avtalet passar dig som kan och vill sätta dig in i elmarknaden och är beredd att anpassa din vardag. För att timprisavtal ska vara fördelaktigt för dig som kund måste du vara beredd på att flytta din förbrukning, annars är risken stor att du istället betalar ett högre elpris än om du haft ett rörligt elavtal.

  • 100% förnybar el.
  • Möjlighet att styra din användning till de billigaste timmarna.
  • Ingen bindningstid och en månads uppsägningstid.
  • Följ spotpriser, se prognoser och håll koll på din användning i vår app.
  • Fast månadsavgift på 39 kr/månad.

Fastprisavtal på paus

På grund av den osäkra elmarknaden har vi valt att pausa våra fastprisavtal. Vissa elhandelsföretag fortsätter att erbjuda fastprisavtal med längre bindningstider, och historiskt sett, ovanligt höga priser.

Hos oss kan du istället välja mellan ett rörligt elpris eller ett timpris.

Vi vet i dagsläget inte när vi kommer att erbjuda andra avtalsformer igen men följer utvecklingen noga för att kunna erbjuda dig flera olika alternativ.

Spara el – våra bästa tips för dig

Säkra och trygga tips på hur du kan spara både energi och pengar.

Se energispartips


Så fungerar elmarknaden
Hur bestäms elpriset? Vad påverkar? Och vilket elområde hör jag till?

Elprisstöd
Vad säger regeringen om elprisstödet?

Du som är vår testpilot för SmartEl
Våra testpiloter testar framtidens teknik med oss. Styr el och värme via SmartEl.

Håll koll på din förbrukning och elpriserna i vår app

I appen kan du följa din elförbrukning timme för timme. På så sätt kan du se när det går åt som mest el i ditt hus och kanske upptäcka energitjuvar i ditt hem. Du hittar också dina fakturor och avtal i appen.

Läs mer och ladda ner appen här

Vanliga frågor och svar

Vad är orsaken till att elpriserna stigit?

Vi skriver månatliga prognoser angående priset och utvecklingen på elmarknaden.


Läs mer om elpriset
Har ni högre priser än andra elhandelsföretag?

Alla elhandelsföretag köper elen från samma börs och följer samma prisutveckling på elmarknaden. Avtal och villkor kan skilja mellan olika företag, var därför uppmärksam om du får ett erbjudande där priserna sticker ut jämfört med andra aktörer.

Många elhandelsföretag har tidsbegränsade kampanjpriser som gynnar dig under en kortsiktig period. Vi tror på en långsiktig relation med våra kunder genom att ha bra standardpriser som gynnar dig som kund ur ett längre perspektiv, med schyssta transparanta villkor och priser utan oförutsedda kostnader.


Här kan du läsa om våra avtal
Hur kan priserna skilja sig så mycket nu mot mitt avtal som jag haft förut?

Elmarknaden är i ständig förändring och vad du som kund får för elpris är baserat på marknadspriserna på elbörserna.

Spotpriset publiceras av Nord Pool och de terminer vi baserar våra fastprisavtal på kommer från Nasdaq, priserna här återspeglar marknadens förväntningar för var spotpriset kommer att levereras i framtiden.

Om du tecknade avtal för något år sedan kan det vara så att marknadspriserna var i ett bättre läge och du således hade möjlighet till att binda till ett lägre elpris.


Här kan du läsa mer om hur elmarknaden fungerar
Erbjuder ni fast elpris?

Vi har valt att inte erbjuda fastprisavtal

Just nu är energimarknaden rejält svängig och priset för el varierar mycket och vilket ökar riskerna både för dig som kund och oss som elleverantör. Det gör att vi har valt att sluta sälja fastprisavtal.
En del elhandelsföretag fortsätter att erbjuda fastprisavtal med längre bindningstider, och till extremt höga priser. Om man trots detta vill binda priset så bör man komma ihåg att prisnivån blir extremt hög under hela bindningstiden.

Hos oss kan du istället välja mellan ett rörligt elpris och ett timpris. Vi tittar på att lansera andra typer av produkter som alternativ till fastprisavtal inom kort.


Läs mer om våra elavtal
Se fler vanliga frågor och svar