Nu finns stöd att söka för energikartläggning

Har du ett litet eller medelstort företag som bedriver någon form av tillverkning?

Nu kan du vända dig till Region Gävleborg om du vill söka stöd för energikartläggning. Energikartläggningen ska genomföras i din tillverkande enhet. Men det är bråttom, sista ansökningsdag är 31 maj 2021.

Nytt stöd är på gång efter 31 maj

Efter 31 maj kommer ett nytt typ av stöd att tas fram. Vi uppdaterar med aktuell information så snart den finns tillgänglig.

Vad är en energikartläggning?

Genom att göra en energikartläggning får ni en inblick i hur ert företags energianvändning ser ut. Vi genomför gärna en energikartläggning på ert företag. Ni får då förslag på åtgärder som kan sänka era kostnader. En effektivare energianvändning kan bidra till att ert företag kan minska er miljöpåverkan och öka konkurrenskraften.

Är ni intresserade av er energikartläggning?

Läs mer

Vi hjälper er gärna!

För att göra en energikartläggning behöver du anlita en energikonsult. Vi har många års erfarenhet av energikartläggning och hjälper er gärna. Är ni intresserade av att titta över ert företags förutsättningar? Kontakta oss för mer information.

Region Gävleborgs stöd för energikartläggning kan användas för att täcka 50 procent av kostnaden, upp till max 300 000 kronor. Det betyder att du maximalt kan få 150 000 kronor i stöd.

Stöd för ansökan om stöd

Behöver ni hjälp att ta er igenom ansökan? Vi hjälper gärna till! Kontakta oss för mer information.

Vem kan söka stödet?

Stödet vänder sig till små och medelstora företag som har någon form av tillverkande enhet. Ansökningar handläggs löpande och ansökningarna ska vara inlämnade till Region Gävleborg före 31 maj 2021.

Ansökan måste ha inkommit innan ditt företag påbörjar beställning av energikartläggning eftersom kostnader kan inte tas upp retroaktivt. Stödet betalas ut efter att insatsen är genomförd och redovisad.

Så här gör du om du vill söka stödet

Publicerades den 19 mars, 2021.