Snabb uppvärmning

Familjen har haft pool i sin trädgård sedan 2016 och värmde från början upp den med en luftvärmepump. Det var nyligen som de bestämde sig för att skaffa Gävle Energis poolvärmelösning, som värmer upp vattnet med hjälp av fjärrvärmen som redan värmer deras hus.

Den här soliga julidagen är det 32 grader i vattnet, en behaglig temperatur för barnbarnen att plaska runt i. Temperaturen går att styra och är inställd på 30 grader. Solen hjälper till att värma ytterligare två grader.

– Vi har märkt att fördelen med fjärrvärmen är att det går mycket snabbare än innan att få varmt i poolen, säger Peter.

Smidigt och enkelt

Tidigare i år läste Peter om att det gick att värma poolen med hjälp av fjärrvärme och tyckte att det lät intressant. Därefter kontaktade han Gävle Energis säljare som berättade mer om tjänsten och gjorde ett hembesök tillsammans med en installatör.

– Vi tänkte då att vi skulle köra på det här till våren, så i maj fick vi det installerat. Poolväxlaren monterades i närheten av fjärrvärmecentralen. Det var jättesmidigt, berättar Peter.

En bra investering

– Vi tycker att det här är en jättebra investering, vi ville utnyttja vår tomt till max och det har vi gjort. Om man inte har tid att åka någonstans kan man bada ändå. Det är jättebra, vi är väldigt nöjda, avslutar Peter.

Poolvärme Effektiv och trygg uppvärmning av din pool.