Rörligt elpris – ett snittpris från månaden innan

Det här passar dig som inte har tiden, eller intresset, att följa elmarknaden så noggrant. Du gör smarta val som påverkar din faktura men du behöver inte hålla ständig koll.

Ett rörligt elpris varierar från månad till månad. Ditt kWh-pris följer alltså prisutvecklingen på elbörsen Nord Pool och baseras på ett snitt för månaden. Priset kan därför röra sig både uppåt och nedåt och vanligast är att priset är lite högre på vintern och lägre på sommaren.

Skriv in din adress längst ned på sidan så får du en uppskattad kostnad för just dig.

  • 100% förnybar el.
  • Bekvämt. Samma pris per kWh månadens alla timmar.
  • Ingen bindningstid och en månads uppsägningstid.
  • Fast månadsavgift på 39 kr/månaden.
  • Följ din användning i vår app.

Timpris – rörligt elpris timme för timme

Det här avtalet passar dig som kan och vill sätta dig in i elmarknaden och är beredd att anpassa din vardag.

Timpris ger dig det senaste börspriset på el varje timme. Du har alltså möjlighet att sänka dina elkostnader genom att anpassa din elanvändning till perioder när elpriset är lägre. Till exempel kan du tvätta, köra diskmaskinen eller ladda elbilen på natten, när elpriset normalt sett är som lägst. Har du smart styrning i ditt hem? Perfekt – då är det här avtalet för dig.

Skriv in din adress längst ned på sidan så får du en uppskattad kostnad för just dig.

  • 100% förnybar el.
  • Möjlighet att styra din användning till de billigaste timmarna.
  • Ingen bindningstid och en månads uppsägningstid.
  • Följ spotpriser, se prognoser och håll koll på din användning i vår app.
  • Fast månadsavgift på 39 kr/månad.

Undvik anvisningspris och övergångspris

Om du inte själv gör ett aktivt val av elavtal får du automatiskt ett anvisningspris hos ditt anvisade elbolag. Den avtalsformen innebär oftast ett dyrare elpris. Även övergångspris är en dyrare avtalsform som du får om ditt tidigare elavtal löper ut och du inte aktivt tecknar ett nytt. Passa därför på att teckna något av våra förmånligare elavtal istället. Läs mer om anvisningspris här och övergångspris här.

Fastprisavtal på paus

Just nu är energimarknaden rejält svängig och priset för el varierar mycket och vilket ökar riskerna både för dig som kund och oss som elleverantör. Det gör att vi har valt att sluta sälja fastprisavtal.


En del elhandelsföretag fortsätter att erbjuda fastprisavtal med längre bindningstider, och till extremt höga priser. Om man trots detta vill binda priset så bör man komma ihåg att prisnivån blir extremt hög under hela bindningstiden. I skrivande stund (december 2022) ligger det billigaste treårsavtalet på Energimarknadsinspektionens jämförelse på en högre nivå än den dyraste månaden hittills i år för rörligt elpris (augusti), så riskpremien är sannolikt extremt hög.

Hos oss kan du istället välja mellan ett rörligt elpris och ett timpris. Vi tittar på att lansera andra typer av produkter som alternativ till fastprisavtal inom kort.

Historiska elpriser Här kan du se våra historiska inköpspriser.
Läs mer