Rörligt elpris

Om du vill kunna ta del av låga elpriser men samtidigt är beredd att ta risken med att priset snabbt kan höjas, kan du välja ett rörligt elpris. Det rörliga elpriset justeras varje månad efter den nordiska elmarknaden. Priset kan alltså röra sig både uppåt och nedåt från månad till månad. Rörligt elpris gäller tillsvidare med en månads uppsägningstid.

Fast elpris

Vill du ha bättre koll och slippa oroa dig för om elpriset kommer att stiga så är ett fast elpris ett bra alternativ. Då blir elpriset detsamma som när du tecknade avtalet och bibehålls under hela avtalstiden. Du kan välja ett fast elpris på ett, två eller tre år. Innan avtalstiden går ut skickar vi givetvis ett nytt avtalserbjudande till dig.

Timspotpris

Timspotpris ger dig det senaste börspriset på el varje timme. Du har då möjlighet att sänka dina elkostnader genom att anpassa din elanvändning till perioder när elpriset är lägre. Till exempel kan du tvätta eller köra diskmaskinen på natten, när elpriset normalt sett är som lägst.

Vill du teckna timspot?

Då ska du kontakta vår kundservice. Timspotpris gäller tillsvidare med en månads uppsägningstid om inte annat avtalas.

Kontakta kundservice

Undvik anvisningspris

Om du inte själv gör ett aktivt val av elavtal får du automatiskt ett anvisningspris hos ditt anvisade elbolag. Den avtalsformen innebär oftast ett dyrare elpris, passa därför på att teckna något av våra förmånligare elavtal istället. Läs mer om anvisningspris här.