Nytt beslut gällande laddboxar från Easee

Elsäkerhetsverket har uppdaterat sitt beslut om försäljningsförbud för laddboxarna Easee Home och Easee Charge.

Vad innebär uppdateringen?

Försäljningsförbudet som började gälla den 14 mars 2023 fortsätter att gälla, men redan installerade laddboxar behöver inte åtgärdas. Om du har en sådan laddbox kan du fortsätta använda den som vanligt. Var dock uppmärksam på eventuella larmsignaler eller tecken på problem och rapportera dem till Easee eller Elsäkerhetsverket.

Vill du veta mer?

Läs mer om beslutet i Elsäkerhetsverkets nyhet här.

Vanliga frågor och svar om försäljningsförbudet hittar du i Elsäkerhetsverkets FAQ här.

Uppdatera din laddbox

Easee har uppdaterat dokumentationen för Easee Home och Easee Charge, vilket kräver ny produktmärkning i form av ersättningsdekaler. Läs mer om den senaste produktmärkningen och beställ nya dekaler att fästa på din laddbox på easee.se/produktmarkning.

Publicerades den 30 april, 2024.

Gå till nyhetsarkiv