Fjärrvärmeprojekt längs Nygatan

Nu moderniserar vi fjärrvärmerören på Nygatan.

Den 14 augusti påbörjar vi ett fjärrvärmeprojekt längs Nygatan som kommer att påverka framkomligheten för trafiken. När de nya rören ska kopplas in ett par veckor senare kommer fjärrvärmen att behöva stängas av i 36 timmar.

Gamla fjärrvärmerör ska moderniseras för att hålla även i framtiden. Då behöver vi gräva på ett antal ställen längs Nygatan mellan Norra Rådmansgatan och Stora Esplanadgatan.

 – Våra arbeten kommer att påverka trafiken i området. Vi spärrar av runtom våra schakt för att det ska bli en säker miljö både för alla som passerar och för oss som jobbar där. Framkomligheten kommer alltså att vara begränsad men alla kommer att kunna ta sig fram dit man ska, säger Magnus Hillström, projektledare på Gävle Energi.

Avbrott på fjärrvärmen i 36 timmar

Arbetet i gatumiljön beräknas bli klart i slutet av september. Innan dess, när man kopplar ihop de nya rören med de gamla, kommer vi att stänga av fjärrvärmen i ett och ett halvt dygn medan arbetena pågår. Avbrottet kommer att starta vid midnatt den 29 augusti och beräknas bli klart klockan 12.00 den 30 augusti. Varmvatten kommer att saknas under tiden men kallvattnet fungerar som vanligt.

Alla boende och företag i området som berörs av avstängningen informerades via brevutskick under förra veckan. Vi kommer att höra av oss till alla berörda kunder ytterligare en gång med en påminnelse när avbrottet närmar sig.

– Det är ett längre avbrott och det kan ställa till besvär för vissa. Vi går ut med information nu så att man hinner förbereda sig och planera inför avbrottet. Tyvärr är det nödvändigt att stänga av fjärrvärmen vid den här typen av arbeten men vi hoppas att det ska upplevas okej av de allra flesta. Genom att vi gör förebyggande underhåll minskar vi risken för oplanerade läckor och avbrott, säger Magnus Hillström.

Publicerades den 19 juni, 2023.

Gå till nyhetsarkiv