Fjärrvärmeavbrott på Söder

Tisdag till torsdag nästa vecka kommer vi att stänga av fjärrvärmen på Söder medan vi utför underhållsarbeten på ledningsnätet.

Under våren och sommaren jobbar vi intensivt med underhållsprojekt för att modernisera och förstärka vårt fjärrvärmenät. Just nu pågår ett stort projekt i korsningen mellan Kaserngatan och Södra Kopparslagargatan där vi byter ut delar som vissa är så gamla som 50 år.

Arbetet vi gör nu är alltså en långsiktig investering i vårt nät för att vi ska fortsätta leverera trygg, bekväm och klimatsmart fjärrvärme till alla våra kunder.

Fjärrvärmeavbrott i 1,5 dygn

Från tisdag den 25 maj, klockan 22 till torsdag den 27 maj, klockan 12 stänger vi av fjärrvärmen medan vi gör kopplingsarbeten. Värme och varmvatten kommer att saknas medan kallvattnet fungerar precis som vanligt.

– Vi förstår att det kan ställa till besvär när vi stänger av fjärrvärmen tillfälligt. Vi hoppas att våra kunder har överseende eftersom projektet kommer att leda till ett tryggare och säkrare fjärrvärmenät för hela Gävle, säger Niclas Wiklund som är chef för driften för fjärrvärme.

Läs mer om projektet på våra projektsidor.

Kartan visar ett inringat område på Söder där avbrottet ska äga rum.

Publicerades den 21 maj, 2021.

Gå till nyhetsarkiv