Digitala event – Teknikmässan

Fantastiskt att vi kan ha Teknikmässan genom digitala möten, att det fungerar så bra, säger Mattias, vår energipedagog.

Länets åttondeklassare får varje år möjlighet att träffa teknikföretag och höra mer om teknikutbildningar under Teknikmässan.

Det här är Teknikmässan

Hur är det att jobba som ingenjör? Hur utbildar du dig? Finns det jobb i Gävleborg? På Teknikmässan får du veta allt detta och mycket mer. Länets åttondeklassare får varje år möjlighet att träffa teknikföretag och höra mer om teknikutbildningar under Teknikmässan.

Under Teknikmässan träffar elever teknikföretag och teknikutbildningar. Eleverna kan höra mer om de företag de är intresserade av. De får också delta i korta företagsföreläsningar där företagen berättar om sitt arbete, sitt företag och om sin utbildning.

Årets digitala mässa

Årets Teknikmässa arrangeras den 7 oktober av Högskolan i Gävle via Zoom i olika break-out-rooms. Det är vi, Sandvik, Sweco, Stora Enso, Midroc, Peab, Lantmäteriet, Bilmetro och många fler som inspirerar eleverna till en teknisk framtid. Vi vill skapa ett intresse för teknik och teknikutbildningar hos eleverna så vi får många nya lysande teknikstjärnor.

Mattias Eriksson, vår eminente energipedagog, presenterar Gävle Energi. För vad vore våra digitala möten utan el och bredband?

Mattias Eriksson, Teknikmässan

Förra året var vi på plats med vår bilbana som drivs framåt av cykeltramp. Nu kör vi helt digitalt.

Mattias levererar en snabb, intensiv och teknisk presentation av Gävle Energi. Riktigt roligt!

Eleverna ställde frågor efter presentationen, så det finns plats för mycket interaktion i den digitala plattformen.

Föreläsningar som inspirerar

Teknikmässan bjuder också på spännande föreläsningar. I år är det Maria Strömme, professor i nanoteknik, som föreläser. En otroligt intressant inblick i hur tekniken påverkar och förändrar våra liv. Inspirerande för alla elever om framtiden!

Glada elever, många företag som deltar – en mycket energirik och givande förmiddag.

Teknik är verkligen roligt. Tack alla inblandade.

Här finns mer information för dig som vill veta mer om Teknikmässan.

Publicerades den 7 oktober, 2020.

Gå till nyhetsarkiv