Sommarglädje för våra ungdomar

-Vi har lekt, dansat, spelat fotboll, spelat basket och ätit köttbullar och potatismos.

Thomas Östergren berättar om Sommarglädjens aktiviteter där han är projektledare.

-Dessutom har vi delat ut t-shirts, ryggsäckar och vattenflaskor med nya Sommarglädje-färgen grön. En riktigt härlig dag med barn från hela Gävle.

Strömsbro IF arrangerar varje år Sommarglädje, ett projekt där 358 barn i årskurs 1-4 samlas under två veckor på Testebovallen för bad, lek och för att lära känna varandra.

Via Drivkraftsfonden har Gävle Energi varit med och stöttat de ideella insatser som behövs för att Sommarglädje ska kunna genomföras.

Sommarglädje på Dome

Uddans dansar med ungdomarna.

-Vi har arbetat mycket hård för att kunna genomföra Sommarglädje trots Covid -19 eftersom det är viktigt för barnen att få göra något roligt under sommaren och att de får röra på sig, fortsätter Thomas Östergren.

Ett mycket bra samarbete med Aktiva Gävleborg och barn från Andersberg, Brynäs, Sätra, Nordost och Gävle centrum.

På bilden är Sommarglädje på The Dome Adrenaline Zone där det är fritt fram att leka, sporta och röra sig fritt.

-Det är även viktigt för våra unga vuxna att vi kan erbjuda sommarjobb, där detta ofta är första jobbet. 46 unga ledare har fått ett sommarjobb här med oss i år. De utvecklas som människor, får utbildning, utvecklas i sitt ledarskap, får ta ansvar, lära sig arbeta i grupp och lära sig sätta gränser med barnen. Att leka och tycka om barnen har de i sig automatiskt eftersom ledarna är fina människor med bra värderingar, säger Thomas.

För att kunna genomföra Sommarglädje i år har Strömsbro organiserat om i många smågrupper, utspridda över hela Testebovallen. Verksamheten är väl anpassad efter rådande situation med god hygien och distans.

Många av de förändringar som gjorts i år är mycket positiva och kommer att användas även framåt.

Vi säger stort tack till Strömsbro för det gedigna ideella arbete ni gör med våra ungdomar. Lycka till med ert fina arbete framöver.

Och så är vi glada att vi kan vara med och hjälpa till att göra fritiden och sommarlovet rikare för många ungdomar.

Glad sommar önskar Gävle Energi och Drivkraftsfonden.

Det här är nummer 10 av 100 framsteg som vi gör för en bättre morgondag. Här kan du läsa mer om varför vi tycker det är viktigt att göra skillnad. #100framsteg

Publicerades den 23 juni, 2020.

Gå till nyhetsarkiv