Guldläge att skaffa solceller innan den 7 juli

Supersol och varmt väder. Nu är det verkligen guldläge att skaffa solceller. Med hjälp av Gävle Energis solkarta har du möjlighet att snabbt ta reda på vilken solcellsanläggning som passar just ditt hus.

Klimatsmart

Producera din egen miljövänliga solel.

Hög produktion

Producerar el även om det är molnigt.

Prisvärt

Solceller höjer värdet på din fastighet.

Enkelt

Nästintill underhållsfri anläggning.

Den senaste tidens varma, soliga väder har skapat ett guldläge för villaägarna att skaffa solceller. Det är nämligen under klara sommardagar som det produceras som mest el.

Under de senaste åren har solcellstekniken gjort stora framsteg vilket gjort det mer prisvänligt för många husägare att installera solceller. Solceller är ett klimatsmart sätt att producera din egen solenergi med ekonomisk lönsamhet. Tekniken är välbeprövad och har lång hållbarhet, ofta upp mot 30 år och längre.

Vi är stolta över att kunna erbjuda villaägare i närområdet solceller.

– Om du värnar om din plånbok och miljön så är solceller ett bra alternativ för att minska den köpta elen från nätet. Elen du producerar med solceller nyttjas i första hand i ditt hem och överskottselen säljs ut på elnätet, säger Madelene Höglund, energisystemingenjör på Gävle Energi.

Madelene Höglund.

Ansök innan 7 juli

Är du intresserad av installera solceller kan det vara en god idé att göra det innan den 7 juli.  Regeringen har nämligen beslutat att införa ett ansökningsstopp för det så kallade solcellsstödet. Istället planerar man att införa ett subventionssystem med skatteavdrag på 15 procent som börjar gälla från den 1 januari år 2021. Det innebär att det blir ett glapp mellan 7 juli – 1 januari 2021 vilket medför att det kan vara en god idé att installera solceller innan den 7 juli för att få stöd.

Observera att det inte är säkert att det nya skatteavdraget kommer att införas i och med att förslaget ska förhandlas tillsammans med stödpartier.

Smart solkarta hjälper dig

Så hur vet man då vilken typ av solceller som passar ens tak? Och vad kommer det att kosta? Ett smart sätt att ta reda på vilka solceller som passar ditt hus är att använda Gävle Energis solkarta.

Du hittar solkartan under länken Solceller intresseanmälan.

– Genom att använda vår solkarta får du snabbt och enkelt fram förslag på lämplig solcellsanläggning för just ditt hus. Solkartan är enkel att använda. Du söker upp din adress och fastighet, ritar in vilken del av taket som är bäst lämpad för solcellerna och ställer in taklutning samt riktning, säger Madelene Höglund.

Testa ditt tak för solceller Rita ut och räkna på ditt tak i vår solcellskarta.

Möjlighet att få offert på distans

När du använder solkartan får du en uppskattad prisbild och information om produktion och återbetalningstid.

– Vill du gå vidare och få offert så kan vi antingen komma ut på plats och undersöka förutsättningarna eller så ritar vi en offert på distans med hjälp av underlag som du sänder till oss. Detta görs i samband med insändning av uppskattad skiss från solkartan, säger Madelene Höglund.

Som konsument erbjuds du nyckelfärdiga solcellssystem med marknadsledande komponenter.

– Vi är din samarbetspartner från inledande diskussion till färdig anläggning, säger Madelene Höglund.

Så här jobbar vi med solceller

Vi säljer anläggningar till villakunder, bostadsrättsföreningar och företag och har genomfört en förstudie av solcellspark där lägenhetskunder ska ha möjlighet att köpa in sig i en del.

Publicerades den 17 juni, 2020.

Gå till nyhetsarkiv