Stort fjärrvärmeprojekt i centrum i augusti

Under två dygn i mitten av augusti kommer fjärrvärmen att stängas av för cirka 4 000 kunder i centrala Gävle. Anledningen är ett planerat underhållsarbete på fjärrvärmenätet. Projektet kommer även att påverka framkomligheten i trafiken på flera ställen i staden.

Avstängningen beror på att vi ska förnya flera delar av fjärrvärmenätet. Värmen stängs av klockan 23 måndagen den 17 augusti. Två dygn senare, klockan 23 på onsdagen, ska värmen vara tillbaka igen.

– Eftersom avstängningen påverkar så många människor under så lång tid vill vi redan nu flagga för arbetet. Vi återkommer med mer information till alla kunder när fler detaljer om projektet är klara, säger Niclas Wiklund, driftchef för fjärrvärmen.

Kallvattnet fungerar som vanligt

Under de 48 timmar då fjärrvärmen är avstängd kommer värme och varmvatten saknas men kallvattnet fungerar som vanligt.

– Vi befinner oss ju i tider där behovet av varmvatten för att hålla handhygienen är stort men tyvärr kan vi inte avvakta med projektet. Vi behöver göra arbetet i sommar så att vi kan fortsätta leverera fjärrvärme utan oplanerade avbrott. Eftersom kallvattnet kommer att fungera som vanligt kan man alltid värma vatten för att tvätta av sig, säger Niclas Wiklund.

Här kommer trafiken att påverkas

Det handlar om fem platser i Gävle där underhållsarbetena kommer att märkas av i gatumiljön. I första hand handlar det om begränsad framkomlighet men vid arbetet på Nygatan kommer trafiken i riktning ut mot Parkvägen helt att stängas av och ledas om.

 • Staketgatan – Kaplansgatan, vecka 32-37.
  Ett körfält stängs av.
 • Nygatan, vecka 33-34.
  Båda körfält i riktning mot Parkvägen stängs av.
 • Skomakargatan – Valbogatan, vecka 32-36.
  Begränsad framkomlighet.
 • Skomakargatan – Hantverkargatan, vecka 32-38.
  Begränsad framkomlighet.
 • Brändströmsgatan i höjd med Nynässkolan, vecka 31-37.
  Begränsad framkomlighet.

Publicerades den 19 maj, 2020.

Gå till nyhetsarkiv