Avtalsassistenten som är spindeln i nätet

Vi har tagit en pratstund med Elin som arbetar som avtalsassistent på Gävle Energi. Hon är en av drygt 200 medarbetare på Gävle Energi som varje dag arbetar för att göra regionen ännu lite bättre.

“Jag gillar att jag kan styra över min dag och mitt arbete”

Avtalsassistent, vad sysslar man med då?

Är du kund till Gävle Energi så är det alltid ett avtal inblandat. Bakom varje mätare finns ett avtal. Kunden är igång först när vi startar ett avtal, och sen är det vi som avslutar avtalet om exempelvis ett hus ska rivas. Vi får vara med hela vägen!

Jag arbetar främst med avtal inom elnät men på avtalsservice jobbar vi även med GavleNet, elhandel och fjärrvärme. Det kan handla om nätavtal för nyanslutningar, tillfälliga anläggningar och hyrskåp vid exempelvis husbyggen. Vi samverkar med entreprenadavdelningen där jag gör mycket av det administrativa medan de är ute på fältet och jobbar med bland annat inkoppling av el och uppsättning och nertag av mätare. Alla delar är viktiga för att vi ska kunna ta hand om våra kunder på bästa sätt och för att processerna ska flyta på smidigt.  

Hur är det att arbeta som avtalsassistent?

Jag gillar att jag kan styra över min dag och mitt arbete. Det är eget ansvar och det är en roll där vi har stort mandat att fatta egna beslut. Det är en hel del skrivbordsjobb men emellanåt brukar jag försöka åka med ut på fältet, vilket är jättenyttigt. Det ger en bättre förståelse för hela kedjan och vad som händer ute hos kunden.

Sen är det viktigt med kollegorna, har man bra kollegor kan det vända vilken gråtrist höstdag som helst. Vi har verkligen jätteroligt på jobbet och umgås ibland utanför arbetstid. Det är ett stort plus!

Vilka egenskaper är bra att ha i din roll?

Vi brukar säga att vi är lite spindeln i nätet. Det gäller att vara strukturerad och gilla ordning och reda. Sen är det också bra om man kan samarbeta och arbeta tillsammans med många olika typer av människor. 

Hur tycker du att det är att arbeta på Gävle Energi?

För mig är det viktigt att jag känner mig uppskattad för det jag gör – och det gör jag verkligen på Gävle Energi. Jag upplever också att det finns möjlighet att utvecklas om man vill, det finns alla möjligheter att testa på nytt inom företaget. Men det är lika okej att växa i sin nuvarande roll.

Sen tycker jag att det är en bra stämning! Vi har en personalförening, Gnistan, som drar ihop allt från träningar till afterwork och olika resor. Det är verkligen lätt att trivas på Gävle Energi!

Publicerades den 27 januari, 2020.

Gå till nyhetsarkiv