En kväll med solceller

24 oktober fylldes Gävle Energis lokaler med nyfikna besökare. En kväll fylld av inspiration och information om solceller.

Vi var många som ville veta mer om solceller, över 100 personer närmare bestämt. Kvällen utlovade information och inspiration om solceller, och så fika, förstås.

Testpilotprojektet

Madelene Höglund startade upp kvällen med att berätta om Gävle Energis arbete med solceller. Vårt testpilotsprojekt, hur har det gått? Vad har vi lärt oss på vägen?

Teknik, regler och stöd

Doktor Mattias Gustafsson förklarade tekniken bakom solceller, så alla enkelt förstår hur det går till.

Det här med regler och stöd, vad gäller nu? Mattias bringade klarhet i hur det ser ut just nu.

mattias pratar solceller

Appen

Använd appen, berättade Jonas Jansson. Här håller du koll på dina solceller och kan hålla koll på den egna produktionen även när du är på semester.

Blanketter

Blanketter är inte alltid det lättaste. Därför var Emil Hemgren med och redogjorde för hur man går tillväga innan solcellerna hamnar på ditt tak. Det visar sig att det inte är så krångligt egentligen. Se bara till att anlita auktoriserade elinstallatörer som vet vad de gör.

En av våra testpilotsfamiljer

En av våra tio testpilotsfamiljer var med och berättade om sina upplevelser, Robert och Helny Sjöström.

De tycker själva att de inte varit med så mycket i arbetet. Experter har varit på plats och gjort allt arbete. Helny hade varit hemma en dag under processen, för att ta del av arbetet som gjordes. Arbetet har flutit på och skött sig självt. Ett bra betyg till alla inblandade.

-Det ser coolt ut med solceller på taket, säger en nöjd Helny.

Trygg och säker leverans

Många frågor, och bra diskussioner. En fråga som kom upp var hur man försäkrar sig om att arbetet är rätt och säkert utfört. Vad händer om tegelpannor går sönder när de arbetar på taket? Vi lämnar alltid garanti på det arbete vi och våra entreprenörer utför. Ett besked som alla var trygga med.

Missade du vår solcellskväll?

Vi kommer att arrangera en till kväll i vår för inspiration och information kring solceller. Vill du bli inbjuden när det är dags? Fyll i nedan intressanmälan, så får du en inbjudan i tid.

Är du intresserad av solceller?

Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret nedan.

Efter att vi fått in din anmälan återkommer vi så snart vi kan.

Gävle Energi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen. Läs mer på www.gavleenergi.se/gdpr

Publicerades den 4 november, 2019.

Gå till nyhetsarkiv