U23-EM på hemmaplan

Den 11–14 juli välkomnar vi U23 Europamästerskapen i friidrott 2019 till Gävle. Vi har laddat upp med all energi som behövs inför mästerskapen.

Över 1 500 idrottare från 51 nationer ska prestera sitt yttersta. Det ligger många timmars hård träning och slit i varje deltagares förberedelser, så kraven på att Gävle levererar är så klart höga.

Vi på Gävle Energi har i alla fall gjort vad vi kan för att förutsättningarna ska vara de bästa tänkbara för idrottare, publik och de som arbetar under mästerskapen.

Vår roll under U23-EM

Vi ansvarar för att el-försörjningen fungerar, som ett så stort idrottsevenemang som U23-EM kräver, och även för fiberkapacitet till tv-sändningar och internkommunikation.
Vi påbörjade vårt arbete redan 2018 och det senaste året har vi bland annat byggt ut infrastrukturen och grävt fram fiber.

Känns som hemmaplan

Det är inte första gången vi gör insatser på området. Uppvärmning av fotbollsplanen med tillhörande avbytarbänkar på Gavlevallen, laddstolpar utanför Gavlerinken och regionens största solcellsanläggning på Gavlehovshallens tak är några exempel på vad vi arbetat med i arenabyn senaste åren.

Folkfest och idrott i världsklass

Under hela mästerskapet kommer vi att ha arbetande personal på plats för att säkerställa att allt går som det ska. Men även i publiken kommer du nog med all säkerhet även kunna se en hel del semesterfirande medarbetare från oss på Gävle Energi.

Vi älskar att göra saker tillsammans som bringar positiva minnen. Och det hoppas vi att även du gör.

Låt oss tillsammans göra U23 Europamästerskapen i friidrott till en folkfest.

Kom du också, det blir kul!

Publicerades den 28 juni, 2019.

Gå till nyhetsarkiv