Värm din pool med klimatsmart poolvärme

Sommaren är snart här och många poolägare har nog börjat längta efter badsäsongen. I förra årets värmebölja behövde vattnet knappast värmas upp men en typisk svensk sommar kan värmen på badvattnet behöva lite hjälp på traven.

Vi kan hjälpa våra fjärrvärmekunder att värma sina pooler med klimatsmart poolvärme. Det gör vi genom att koppla en så kallad poolväxlare till fjärrvärmesystemet och på så sätt värms vattnet i poolen med hållbart producerad värme.

Poolvärme kan användas av både privatpersoner och företag. Förutsättningen är att man har fjärrvärme som uppvärmningsform.

Hur går det till att skaffa poolvärme?

Vi börjar med att boka ett besök för att kika på placering av poolväxlaren. Om allt ser bra ut monterar och installerar vi växlaren hos er. Sen är det bara att låta vattnet värmas och hoppa i poolen.

Hur mycket kostar det?

Priset för poolvärme är 16 000 kronor förutsatt att växlaren kan monteras inom två meter från fjärrvärmecentralen. Som poolvärmekund får du dessutom ett förmånligt energipris på din fjärrvärme från maj till september. Priset är då 14,77 öre/kWh plus en fast avgift på 1600 kronor, i stället för standardpriset 47,77 öre/kWh. Poolvärme är med andra ord en bra affär för både miljö och plånbok.

Tveka inte att höra av dig med dina frågor så ser vi till att du kan bada hela sommaren med gott samvete i din klimatsmart uppvärmda pool.

Publicerades den 15 maj, 2019.

Gå till nyhetsarkiv