Första testpiloterna för solceller utsedda

Familjen Sjöström har valt att beställa sin solcellsanläggning från oss, en enkel och nyckelfärdig lösning.

Familjen Sjöström är våra första utsedda testpiloter när solceller till privatpersoner ska utvärderas. De har valt att beställa sin solcellsanläggning från oss, en enkel och nyckelfärdig lösning. Tillsammans med nio andra testpiloter kommer de att bereda mark för att fler privatpersoner ska få tillgång till solceller. På bästa möjliga sätt.

Vilka frågor ställer man om solceller hemma? Det ska vi ta reda på tillsammans med familjen Sjöström och de andra piloterna. Och göra det enkelt att få solceller till fler tak.

Varför vill ni vara med som testpiloter?

Helny Sjöström arbetar med miljö- och hälsofrågor och är den i familjen som driver intresset för solceller. Robert är mer tekniskt intresserad. Solcellsprojektet ligger därför i bådas intressen där miljö och teknik är i fokus.

Familjen flyttade till huset 2010, ett äldre hus från 40-talet. Sedan dess har elförbrukningen ökat stadigt i takt med att allt fler prylar och funktioner drar mer el. Det här vill familjen göra något åt, och anmälde sig därför till testpilotprojektet.

– Det här ska bli så intressant, säger Robert, att få studera förbrukning och produktion närmare och jämföra excelfiler.

Välkommen ombord på resan, familjen Sjöström. Vi gör en spännande färd mot framtiden tillsammans med många nya insikter, upptäckter och upplevelser. Kul att ni är med oss.

Är du också intresserad av solceller?

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss till dig.

Gävle Energi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen. Läs mer på www.gavleenergi.se/gdpr

Vi kan tyvärr inte ta emot fler anmälningar till testpilotsprojektet, men vi berättar gärna om nyheter som rör solceller. Lämna dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss med till exempel nyheter om solcellserbjudanden och informationsträffar.

Publicerades den 12 april, 2019.

Gå till nyhetsarkiv