fbpx

Bygga om eller bygga nytt?

Då kanske du är i behov av byggström och byggvärme? Här kan du se vad vi kan erbjuda och hur det går till.

Bygga om

Under tiden du bygger om kan du hyra byggström och byggvärme av oss.

Byggström

Beställ enkelt genom att fylla i formuläret.

Byggvärme

Vad är byggvärme?

Byggvärme är en tillfällig fjärrvärmeanslutning som används under byggnationen för uppvärmning.

Ett krav för att få byggvärme är att fastigheten som byggs kommer att anslutas till fjärrvärmenätet när byggnationen är klar. Om eventuella installationskostnader uppstår bekostas de av byggherren. Avgiften tas ut i form av ett energipris.

Är du intresserad av byggvärme?

Kontakta oss så gör vi en bedömning utifrån de praktiska och tekniska förutsättningarna för varje anslutning.

Läs mer

Nyetablering

Ska ni bygga nytt och är i behov av el, värme och bredband? Då har ni kommit helt rätt. Vi hjälper er under nyetableringsfasen.

Så här går det till

1. Skicka in offertförfrågan
I formuläret längst ner väljer ni vilka produkter ni önskar offert på. Fyll i uppgifterna i nästa steg. När vi tagit emot er offertförfrågan kontaktar vi er för eventuella kompletterande uppgifter. Därefter får ni offerten för godkännande.

Behöver ni tillfällig el och värme under byggnationen? Läs mer och gör er beställning här.

Läs mer om leveranstider för fjärrvärme här.

2. Kontakta elinstallatör
Elinstallatören gör en föranmälan av elanslutning.

3. Godkänn offert
Efter godkänd offert blir ni tilldelade en projektledare. Ni, elinstallatören och projektledaren planerar arbetet tillsammans.

4. Elinstallatören gör färdiganmälan
När elarbetet i fastigheten är slutfört gör elinstallatören en färdiganmälan. När vi fått in färdiganmälan ansluter vi fastigheten till det fasta elnätet, kopplar ur eventuell byggström och monterar elmätaren. Färdiganmälan ska vara hos oss minst en vecka innan önskat anslutningsdatum.

5. Anslutning av tjänster

Teckna elhandelsavtal
Alla nyanslutningar hamnar automatiskt på ett anvisat elhandelsavtal. Vi rekommenderar att ni gör ett aktivt val av elhandlare och elhandelsavtal som passar er bäst. Vill ni veta mer om de elhandelsavtal som vi på Gävle Energi erbjuder? Se våra elavtal, gör en intresseanmälan eller kontakta en av våra säljare.

Beställ bredband
Om ni valt att ansluta fastigheten till fibernätet är det nu dags att aktivera bredbandet. Välj mellan GavleNets företagsanpassade bredbandstjänster, Standard, Business eller Professional. Läs mer om bredbandstjänsterna och gör en offertförfrågan här.


Offertförfrågan nyetablering

Vill ni ha en offert efter era förutsättningar? Fyll i era uppgifter i formuläret, så får ni en offert så snart som möjligt.

Läs mer
Frågor och svar