Attraktivt

Elbilsladdning gör din förening eller ditt företag attraktivare på marknaden.

Miljövänligt

Du är med och bidrar till ett bättre Gävle – med miljön i fokus.

Skräddarsytt

Du får en skräddarsydd lösning som är anpassad efter era behov.

Attraktiv förening med miljö i fokus

Bostadsrättsföreningar och företag börjar i allt högre grad installera elbilsladdare som en tjänst till de boende eller sina anställda. En bostadsrättsförening som erbjuder elbilsladdning är mer attraktiv för potentiella lägenhetsköpare, då efterfrågan på laddmöjligheter för elfordon ökar stadigt.

Din förening och ditt företag blir mer attraktiv på marknaden, samtidigt som du är med och förnyar Gävle med miljön i fokus.

Ladda elbilen snabbt, enkelt och rättvist

Det ska vara smidigt att ladda sin bil. Varje laddlösning är unik utifrån dina behov, möjligheter och potential. Därför finns tre olika helhetslösningar för att du ska hitta det som passar er bäst. Du får en skräddarsydd lösning efter era behov; ett fåtal laddare eller laddare för större gemensamma parkeringsplatser.

Oavsett vilken lösning du väljer kan du känna dig trygg. Hos oss får du garanterat lösningar som håller hög standard.

Kostnadskalkyl Gör en kostnadskalkyl för er fordonsladdning.

Illustration som visar hur ett större antal laddplatser kan fördelas på en parkering.

Komplett lösning

För dig som behöver många laddplatser och vill ha en smart laddlösning både idag och i framtiden.

 • Installation av ett större antal laddplatser.
 • Framtidssäker lösning där du tar maximal del av bidraget.
 • En större investering för framtiden som ger dig större bidrag.
Illustration som visar hur laddplatser kan förberedas och fördelas på en parkering.

Flexibel lösning

För dig som vill ha en smart laddlösning både idag och i framtiden.

 • Installation av en eller flera laddplatser.
 • Löser nuvarande behov och förbereder för framtiden.
 • Du tar del av bidraget nu för att täcka framtida ladd-behov.
Illustration som visar hur en laddplats kan installeras på en parkering.

Enkel lösning

För er som vill ha en smart laddlösning redan idag.

 • Installation av en eller ett mindre antal laddplatser som löser ert nuvarande behov.

Elbilsladdning för bostadsrättsförening

Efterfrågan av fordonsladdning i bostadsrättsföreningar har ökat senaste tiden. Vi hjälper dig att reda ut vilka möjligheter som passar din förening och dina medlemmar. I filmen går vi även igenom olika betallösningar för de som nyttjar elbilsladdarna alltså era slutkunder.

Vi erbjuder tre olika modeller; standard, semisnabb och snabb. Mer information om de olika modellerna finns att läsa här nedan.

Standardladdare

Denna modell är den mest vanliga laddningstypen idag. Bilen laddas under en längre tid med en låg effekt. Tidsåtgången för att ladda batteriet fullt är mellan 6 till 10 timmar, beroende på batteriets storlek och vilken effekt som används. Vanligen 10A eller 16A, med antingen enfas- eller trefas-anslutna laddare. Laddningseffekten sker därför inom 2,3 kW till 11 kW.

Semisnabb laddare

Semisnabb laddning är en snabbare version av standardladdningen och kallas även för destinationsladdare då de lämpar sig väl för exempelvis köpcentrum, där parkeringstiden är kortare och laddningen kombineras med annan aktivitet.

Laddeffekten är ungefär 2-3 gånger högre än vid normalladdning och uppgår till 22 kW. Beroende på hur kraftfull bilens ombord-laddare är varierar laddtiderna. Det kan vara allt från ca 45 minuter till 3 timmar för att uppnå 80 procent laddning.

Snabbladdare

Snabbladdning är precis som namnet anger – snabb. Det saknas en riktig definition av vad som räknas som en snabbladdare, men riktlinjen för denna typ av laddare är att det ska vara möjligt att stanna kvar i eller vid bilen. Laddtiden är ca 20-30 minuter för att uppnå 80 procent laddning. För denna typ av laddning används likström och bilens ombordladdare behöver därför inte användas. Effekten är hög, ca 40 kW och uppåt. Snabbladdare är därför tänkta att fungera som räckviddsförlängare vid tillfällen då det inte finns tid för långsammare laddning.

Vill du veta mer om vilka lösningar som skulle passa dig bäst? Här finns mer att läsa, skriva ut eller spara. Produktblad och foldrar med mer fakta och utförliga beskrivningar.

Ladd- och betallösningar för bostadsrättsförening

Ladd- och betallösningar för företag

Intresseanmälan Energitjänster

Gävle Energi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen. Läs mer på www.gavleenergi.se/gdpr

Förprojektering

Innan du beställer fordonsladdning är det bra att göra en förprojektering. Då går vi tillsammans igenom dina förutsättningar och tittar på den lösning som passar dig bäst.

Förprojekteringen visar
 • hur stor investering du behöver göra
 • hur dina förutsättningar ser ut
 • servisledningskapacitet
 • dimensionering av anläggning
 • utformning och inkopplingsmöjligheter
 • förslag på lämpliga anläggningar
 • prisbild för din installation

Vanliga frågor och svar om fordonsladdning

Vanliga uttag är inte alltid skapta för kontinuerlig laddning med högre strömstyrkor. Det är både säkrare och går snabbare att ladda med laddboxen än ett vanligt uttag.

En laddbox är konstruerad för elbilsladdning och dessutom behöver du bara en kabel. Samma kabel som du använder när du laddar hemma kommer du att kunna använda på exempelvis parkeringshus där det inte sitter fasta kablar.

Beställ laddbox här

Generellt finns det inget krav på bygglov för själva laddningspunkten. För att helt säkerställa detta kan du kontakta en bygglovshandläggare på kommunen.

I Planarkivet på Gävle kommuns webbplats hittar du alla gällande detaljplaner i Gävle kommun. Här kan du se om det finns någon gällande detaljplan i området. Planarkivet finns på denna länk.

Det ska vara enkelt för föreningen. Vi fakturerar den som laddar direkt, utan inblandning av bostadsrättsföreningen. Den som laddar beställer ett laddkort via oss, se länk på den här sidan. Gävle Energi fakturerar kostnaden till kortinnehavaren.

Här beställer du ditt laddkort
Kontakt med säljare

Vår säljare hjälper dig gärna om du har ytterligare funderingar kring fordonsladdning.

Håkan Holmgren
Säljare
026-17 85 41
Mejla