Lagring

Lagra överskott av energi och bidra till ett mer hållbart och pålitligt energisystem.

Kapa effekttoppar

Jämna ut elanvändningen och kapa effekttopparna för att hålla en lägre effekttaxa.

Lastförflyttning

Flytta användningen av el från tider med hög efterfrågan till tider med låg efterfrågan.

Batteri för att lagra el, hur fungerar det?

Med batterilagring kan du antingen själv använda batteriet för att påverka din verksamhets elanvändning eller delta på stödtjänstmarknaden som flexleverantör.

Genom att integrera ett batterilagringssystem kan du effektivt lagra överskott av energi under perioder med låg efterfrågan och frigöra den när efterfrågan är hög. Det möjliggör en balanserad hantering av energiflöden och kostnadseffektivitet genom att undvika dyra inköp av el under högpristider.

Det går även att delta på stödtjänstmarkanden med ditt batteri. Bli flexleverantör hos Gävle Energi och få ersättning på din flexibla elanvändning samtidigt som du bidrar till ett stabilare elsystem.

Förstudie för batterilagring

Vi erbjuder vår expertis och vårt stöd för att hjälpa dig med upphandlingsunderlag och utvärdering av lösningar som uppfyller era krav. Med vår erfarenhet inom energibranschen är vi en pålitlig partner i processen med att skapa effektiva och anpassade lösningar för både energilagring och distribution. Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Flextjänster

Intresseanmälan förstudie batterilager

Gävle Energi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen. Läs mer på www.gavleenergi.se/gdpr

Vanliga frågor och svar om batterilagring

Ja, som företag eller förening kan du få ersättning för ditt batteri genom att bli flexleverantör. Lämna en intresseanmälan så hjälper vi dig att komma igång.

Flextjänster möjliggör för ditt företag att aktivt styra elanvändningen. Genom att bli en flexleverantör hos oss bidrar du till ett stabilt elsystem samtidigt som du får ersättning för det.

Växelriktaren och batterisystem ska vara anslutet till internet. Vi rekommenderar fast anslutning.

Du behöver kolla med din nätägare hur stort batteri som du kan ansluta till elnätet. Både din huvudsäkring och elnätets kapacitet är begränsade faktorer.

Kontakt med säljare

Vi hjälper dig gärna om du har ytterligare funderingar kring batterier och lagring. Kontakta vår säljare eller mejla oss på stodtjanster@gavleenergi.se.

Håkan Holmgren
Säljare
026-17 85 41
Mejla