Tryggt och säkert

All drift och service ingår. Jour dygnet runt.

Klimatsmart

Fjärrvärme från 100% förnybara energikällor.

Prisvärt

Låga kostnader och ökat värde på fastigheten.

Fjärrvärme bygger på en enkel, men genial idé: Istället för att varje fastighet har en egen värmekälla, så produceras värmen centralt och strömmas ut till fastigheterna. Det är bekvämt för dig som är kund och gör det också möjligt att göra värme av sådant som annars bara skulle bli över. Streamad värme helt enkelt.

Fyll i din adress längst ned på sidan för att göra en intresseanmälan.

Möjlighet till delbetalning

Nu finns det möjlighet att delbetala din anslutningsavgift på 24 eller 60 månader. Hör av dig så ser vi vilket alternativ som passar dig bäst.

En bra investering för dig och miljön

Det finns många faktorer att väga in när du ska välja uppvärmningsform till din villa. Bland annat kostnader, miljö, och driftsäkerhet. När du installerar fjärrvärme i din villa har du gjort en bra investering för både din villa och för miljön. Fjärrvärme är en trygg och bekväm lösning, varmvattnet tar inte slut och fjärrvärmecentralen har hög driftsäkerhet och lång livslängd.

Klicka här för att läsa mer om fjärrvärmens miljövärden.

Priser och prisjämförelser Se priser på fjärrvärmeanslutning och uppvärmning.
Här kan du se priserna

Vad behövs i ditt hus?

För att kunna ansluta fjärrvärme till ditt hus krävs ett fungerande vattenburet uppvärmningssystem som vi kan koppla in fjärrvärmen på. Om du idag har direktverkande el behöver du konvertera ditt värmesystem till vattenburen värme. För att få hjälp med en eventuell konvertering behöver du kontakta en entreprenör.

Leveranstid

På grund av flera omvärldsfaktorer har vi just nu en osäker leveranstid. Gör en intresseanmälan så tar vi tillsammans fram en preliminär tidplan utifrån förutsättningarna för just ditt hus.

När du beställer fjärrvärme från Gävle Energi arbetar vi utifrån en aktivitetsplan med en uppskattad tidplan. Tidplanen kan variera beroende på storleken på den fastighet som ska anslutas till fjärrvärmenätet. Nedan kan du se hur lång tid en anslutning beräknas ta.

AktivitetsplanTidplanering
Kostnadsberäkning
Grundar sig på förfrågan från kund. Bör omfatta situationsplan, planritning och effektbehov.
2-4 veckor
Beställning från kund
Projektering
Tillståndsansökan bl.a grävtillstånd, kartunderlag i dwg-format, materialberäkning m.m.
4-6 veckor
Materialanskaffning3-4 veckor
Utförande4-8 veckor
Total tid13-22 veckor

Notera att ingen anslutning till fjärrvärmenätet sker mellan månaderna november-mars.

Kan mitt hus få fjärrvärme?

Är du osäker på om ditt hus går att ansluta till fjärrvärmenätet eller vill du lämna en intresseanmälan för ett specifikt område? Kontakta oss här.

Om fjärrvärme kommer upp som alternativ när du skriver in din adress nedan så kan ditt hus anslutas till fjärrvärmenätet.