Fakturalösningar

Alla digitala fakturor är snabbare än pappersfakturor. I regel kommer fakturan redan den sjätte arbetsdagen i månaden. Eventuella påminnelser kommer med posten. Oavsett vilken fakturalösning du väljer kan du alltid se fakturorna i sin helhet på Mina sidor.

EDI-faktura

Med EDI-faktura skickas en xml-fil (Svefaktura) som ert system läser in och presenterar som en faktura. Eventuella bilagor följer också med. Är ditt företag anslutet till Peppol-nätverket sker anslutningen automatiskt efter att vi fått information om ditt val av fakturalösning. Med EDI-faktura är det inte möjligt med samlingsfaktura eller att kombinera med autogiro.

E-faktura

En e-faktura ser precis ut som pappersfakturan men den levereras digitalt till Internetbanken Företag. Eventuella bilagor följer också med. Fakturan lagras på banken i 18 månader. Du anmäler enklast e-faktura via Internetbanken Företag. E-faktura går att kombinera med autogiro.

Autogiro

När du betalar via autogiro dras fakturabeloppet automatiskt från ditt bankkonto på förfallodatumet. Autogiro går att kombinera med E-faktura och E-postfaktura. Det innebär att du kan få en avisering och se din faktura i internetbanken eller via mejl. På fakturan framgår det tydligt att beloppet dras automatiskt via autogiro.

E-postfaktura

När du väljer e-postfaktura får du fakturan som en pdf bifogad i ett mejl. E-postfaktura kan skickas som samlingsfaktura. E-postfaktura går att kombinera med autogiro.

Fakturalösning företag – BankID

Gävle Energi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen. Läs mer på www.gavleenergi.se/gdpr

Så går det till

  • Fyll i formuläret Välj önskad fakturalösning och fyll i uppgifterna i formuläret.
  • Signera med BankID Du signerar som representant för företaget.
  • Bekräftelse Du får ett bekräftelsemejl på din beställning direkt efter att du fyllt i formuläret. Om ditt byte av fakturalösning sker i samband med vår fakturering kan din nästa faktura komma samma väg som tidigare.

Vanliga frågor och svar om faktura och betalning

Om du vill ändra fakturareferens eller fakturaadress ber vi dig att skicka in ett ärende till vår kundservice. Om du vill ändra till digital faktura (e-postfaktura, e-faktura, EDI-faktura eller autogiro) kan du som representant för företaget göra ditt val direkt på vår hemsida.

Gör digitalt fakturaval här

Mina Sidor under fliken ”Fakturor” eller i vår app under ”Min profil” hittar du dina historiska fakturor.

På den här sidan förklarar vi hur fakturan fungerar och ger svar på våra vanligaste frågor.

Läs mer här