Ni har flera fakturalösningar att välja mellan

E-faktura

En e-faktura ser precis ut som pappersfakturan men den levereras digitalt till Internetbanken Företag. Eventuella bilagor följer också med. Fakturan lagras på banken i 18 månader. Du anmäler enklast e-faktura via Internetbanken Företag.

E-postfaktura

När du väljer e-postfaktura får du fakturan som en pdf bifogad i ett mejl. E-postfaktura kan skickas som samlingsfaktura.

EDI-faktura

Med EDI-faktura skickas en xml-fil (Svefaktura) som ert system läser in och presenterar som en faktura. Eventuella bilagor följer också med. Är ditt företag anslutet till Peppol-nätverket sker anslutningen automatiskt efter att vi fått information om ditt val av fakturalösning. Med EDI-faktura är det inte möjligt med samlingsfaktura.

Gemensamt för de olika fakturatyperna

Alla digitala fakturor är snabbare än pappersfakturor. I regel kommer fakturan redan den sjätte arbetsdagen i månaden. Eventuella påminnelser kommer med posten. Oavsett vilken fakturalösning du väljer kan du alltid se fakturorna i sin helhet på Mina sidor.

Lätt att signera

Välj om du vill signera med Mobilt BankID eller penna/finger. Du skriver på som representant för företaget.

Vi berättar gärna mer

Det här är bara en kort sammanfattning av olika typer av digitala fakturalösningar. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer och hjälper dig att komma igång.

Fakturalösning – Signering med BankID

Gävle Energi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen. Läs mer här.
Tänk på att inte lämna ut integritetskänslig information i meddelande-/fritextfältet.

Fakturalösning – Signering med penna eller finger