Vi har nu 100 testpiloter för SmartEl

Ansökningstiden för att bli testpilot är slut. Denna sida är för dig som nu är vår testpilot.

Häng med oss och framtidens system för att få bättre inomhusklimat, smartare elanvändning och mobil kontroll. Allt detta med miljön i första rummet.

Tillsammans med Ngenic vill vi skapa effektsmarta hem med skönt inomhusklimat. I det här projektet riktar vi oss till privatpersoner.

Vattenburet värmesystem som inte är fjärrvärme

Du har ett vattenburet värmesystem, som inte är fjärrvärme. Du installerar Ngenic Tune till ditt befintliga värmesystem. Det gör att du kan reglera ditt inomhusklimat för bästa komfort, oavsett väder ute. Det här gör du med din mobil i en app som du enkelt styr själv.

Projektet SmartEl utrustar 100 villor med Ngenic Tune för att effektivisera användningen av el på absolut smartast sätt.

Samtidigt är du med och bidrar till att skapa Sveriges smartaste elnät som värnar om vår miljö.

Rätt elavtal ger mer effekt

Om du har ett timpris-avtal kan du dessutom låta systemet ta hänsyn till elpriset vilket gör att du både kan få jämnare inomhusklimat och spara pengar genom att producera värme när priset är som lägst.

Som testpilot får du en mätare som gör att du kan följa din effektanvändning i realtid.

Att vara testpilot

Det är enkelt att vara testpilot. Vi vill gärna ställa frågor till dig under testperioden, för att vi ska få veta hur det fungerar hos dig. Du får gärna vara med i reportage och berätta om projektet, något vi kommer överens om i god tid innan.

 • Du betalar 59 kr/månad för produkterna Ngenic Tune och Track, även efter testperiodens slut. För den som inte är testpilot är priset 199 kr/månad.
 • HAN-RJ45-modul ingår till dig som är testpilot, värde 695 kr.
 • Vi bjuder också på frakten av produkter och HAN-modul hem till dig.
 • Service och support ingår under testperioden.

Du gör installationen själv. Instruktioner följer med försändelsen, för att du enkelt ska kunna installera själv. Det tar cirka 15 minuter att installera.

Testperioden är 12 månader.

Rätt förutsättningar för att bli vår testpilot

Du är en privatperson och bor i Gävle inom vårt nätområde. Du har ett vattenburet värmesystem som inte är fjärrvärme. Nedan finns länk där du tar reda på om ditt värmesystem är kompatibelt till vår teknik. Alla förutsättningar som du behöver uppfylla för att kunna bli testpilot, finns i rutan nedan.

Vi vill gärna lära oss mer tillsammans med dig som är intresserad av att styra din elanvändning optimalt och effektsmart. Och alltid ha miljön i fokus. Världens bästa kombination!

Det här krävs för att vara vår testpilot för SmartEl

Kriterier för att vara vår testpilot

Du ska:

 • ha ett elhandelsavtal hos Gävle Energi Elhandel.
 • ha ett elnätsavtal med Gävle Energi.
 • ha ett vattenburet värmesystem som inte är fjärrvärme.
  Testa nedan om ditt värmesystem är kompatibelt med Ngenic Tune.
 • ha en nya generationens elmätare av modell Kamstrup Omnipower.
 • ha en stabil internetuppkoppling.
 • förbruka över 10 000 kWh per år.

I piloprojektet vänder vi oss endast till privatpersoner.

Här kan du se om ditt värmesystem är kompatibelt med Ngenic Tune.

Vill du ha koll på elpriset?

Här får du koll på elmarknadsläget och trygga och säkra elspartips.

www.gavleenergi.se/elpriset/

Grön mobil

Så här fungerar det

Produkten Ngenic Tune är en termostat som består av tre dosor och en app i din smartphone. Systemet behöver tillgång till internet och styrningen sker från appen eller via Ngenic Tunes hemsida.

Idag fungerar systemet med nästan alla värmepumpar med vattenburet värmesystem som bergvärme, luft/vatten-värmepumpar och frånluftsvärmepumpar. Ngenic Tune samlar information från innegivaren och utegivaren genom Ngenics molntjänst via din internetuppkoppling, för att sedan beräkna hur ditt hus ska styras på bästa sätt för att alltid hålla önskad temperatur.

Med tillbehöret Ngenic Track, som ingår i projektet, håller du enkelt koll på din elanvändning.

Din önskade temperatur anger du i appen eller via hemsidan.

Läs mer om produkten Ngenic Tune och tillbehöret Ngenic Track.

Ngenic Tune är tre dosor som tillsammans samlar in information om vädret och din inne- och utetemperatur. Utfrån de uppgifterna hjälper de dig att optimera din värme precis som du vill ha det. Genom mobilappen styr du dosorna efter dina önskemål. Busenkelt.

Har du fler frågor?

Har du frågor, läs gärna mer om produkterna här.

Du kan också mejla till support@ngenic.se eller ringa 018-4721818 under vardagar 09:00-14:00, så får du svar på dina frågor.