Klimatsmart

Producera din egen klimatsmarta solel.

Hög produktion

Producerar el även om det är molnigt.

Prisvärt

Solceller höjer värdet på din fastighet.

Enkelt

Solcellsanläggningen är nästintill underhållsfri.

Kan jag få solceller till mitt hus?

Funderar du på att installera solceller på ditt hus? I solkartan nedan kan du enkelt söka fram ditt hus för att rita och mäta ditt tak.

Vi kontaktar dig i turordning för en kostnadsberäkning. Därefter har du möjlighet att få en offert efter ditt hus förutsättningar.

Tänk på att det här inte är en skarp offert utan endast en prisindikation.

Så här gör du

  1. Fyll i din adress
  2. Rita ut takets yta
  3. Välj takets riktning
  4. Välj takets lutning

Vi kan tyvärr inte ta emot nybeställningar för tillfället
På grund av hög efterfrågan kan vi för tillfället tyvärr inte ta emot nybeställningar av solcellsanläggningar till villa före 31 mars. Om du är intresserad, lämna gärna en intresseanmälan, så kontaktar vi dig. Vi kontaktar alla som har skickat in intresseanmälningar i turordning. 

Gävle Energi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen. Läs mer på gavleenergi.se/gdpr

Vad kostar en nyckelfärdig anläggning?

Anläggningen offereras med individuell prisbild. Priset baseras på vilket storlek som önskas på anläggningen och vilka förutsättningar som finns med hänsyn till skick på tak, inkopplingsmöjligheter, ställningsbehov och så vidare.

Hur fungerar solceller?

Solceller omvandlar solenergi till el. De sitter ihop i större solpaneler och är oftast placerade på husets tak eller fasad. När solen skiner och strålarna träffar solcellerna uppstår en elektrisk spänning mellan framsidan och baksidan av cellen. Genom att koppla en ledning mellan fram- och baksida på cellen bildas likström. För att kunna utnyttja elen som produceras i fastigheten har man en växelriktare som omvandlar likström till växelström.

Illustrativ beskrivning

När produceras mest energi?

Solceller producerar mest energi under sommarhalvåret. Mellan mars och oktober är produktionen som högst. Solceller omvandlar cirka 10-15 % av den inkommande solenergin till el.

Bra att veta inför installation av solceller

Läs mer

Guide till våra appar

Genom vår egen app och SolarEdges app får du enkelt ut det mesta av din anläggning. Här hittar du enkla beskrivningar om hur du tar dig fram på bästa sätt.

Produktbeskrivning

Solpanelerna kommer alltid att vara från en av de största tillverkarna av solceller. Kostnadsberäkningen i solkartan baseras på premiumpaneler om ca 320 W. Vi erbjuder paneler upp till 370 W.

Optimerat system
Med växelriktaren bygger man optimerade system där man sätter en optimerare bakom varje eller varannan panel.

Ett optimerat system har flera fördelar

  • Panelerna blir parallellkopplade istället för seriekopplade. Det innebär att om en panel skuggas, så producerar de andra panelerna i slingan som vanligt.
  • Bättre monitorering. Med ett optimerat system kan du följa produktionen ner på panelnivå. Skulle en panel lägga av syns det och det är lätt att byta ut den utan mer avancerad felsökning. Du som kund har möjlighet att följa din produktion via en app eller datorn, där får du också larm om anläggningen inte producerar som den ska.