fbpx

Enkla och bra tips när du laddar

Bra att veta när du laddar ditt elfordon

Det är enkelt att ladda. Här är några bra och enkla tips att tänka på.


Elbilar är tysta, billiga i drift och bra för vår miljö. Vi har smidiga laddningsmöjligheter för det ökande antal fordon som kör på el i Sverige. Vi arbetar med att skapa bättre förutsättningar för dig som vill köra elbil och har smarta laddstationer och laddlösningar för dig som bor i villa, radhus och lägenhet.

Så här gör du när du laddar ditt elfordon

Enkelt att ladda
Du behöver inte ha någon tagg eller app för att låsa upp laddstolpen. Stoppa i sladden och du laddar.

Innan du ansluter din kabel till laddstolpen så lyser den grönt. När du anslutit din bil, lyser den blått. Då är det bara att ladda.

Laddtid
Var uppmärksam om parkeringen har en tidsbegränsning. Det är rådande parkeringsregler som styr hur länge du får ladda. Laddtiden varierar beroende på vilken elbil du har.

Hur gör jag om något är fel när jag laddar?

Sitter kabeln fast?
Lås upp bilen först av allt. Då lossnar även kabeln.

Lyser stolpen i någon färg?
Släckt – ingen färg: Säkringen kan ha löst ut och stolpen är då spänningslös. Då går det inte att få loss kabeln från stolpen. Det går alltid att lossa kabeln från bilen. Lossa därför alltid sladden i bilen först. Felanmäl till driftcentralen på 026-17 85 60. Vid felanmälan, glöm inte att ange det fyrsiffriga numret som finns på stolpen.

Rött sken: Felanmäl till driftcentralen på 026-17 85 60. Vid felanmälan, glöm inte att ange det fyrsiffriga numret som finns på stolpen.

Gult sken: Testa att ansluta kabeln på nytt.

Betalning

Du betalar för användningen av laddstolpen via appen Easypark och den områdeskod du anger. Parkeringsskyltar anger vad som gäller där du parkerar.

Differentierad taxa kan förekomma där det är dyrare att parkera på en laddplats än en vanlig plats. Du betalar inte utifrån energimängd.

Om du har frågor om din fordonsladdning, hör gärna av dig till Jonas Jansson.

Jonas Jansson
Energiingenjör

026-17 85 43
jonas.jansson@gavleenergi.se
Frågor och svar