fbpx

Ladda ditt elfordon

Ladda snabbt och säkert hemma

Nu kan du ladda din elbil hemma med vår smarta laddbox. Laddboxen är anpassad för både elbilar och hybrider, laddar snabbare än med ett vanligt eluttag, kommunicerar över wifi och går att styra via en app. Superenkelt.


Med en laddbox laddar du både tryggare och snabbare än ur ett vanligt eluttag. Om en energimätare också är installerad avbryts eller sänks laddeffekten de perioder då det övriga hushållet behöver mer ström. Laststyrning kan också skötas manuellt via wifi som finns i boxen.

Smart elavtal

Du kan även välja att koppla på ett smart elavtal och ladda när elen är som billigast. Vid beställning, ange intresse för elavtal, så hör vi av oss. Superenkelt. 

Fördelar med Ladda Hemma

  • Enkelt  Vi sköter installationen.
  • Smart  Ladda bilen när du inte använder den. 
  • Snabbt  Laddar snabbare än i ett vanligt eluttag.
  • Säkert  Ladda säkert hemma med en korrekt installation av laddboxen. Som tillval finns automatisk laststyrning.

Så här går det till

Börja med att beställa Ladda Hemma via formuläret nedan så kontaktar vi dig för tidsbokning av installationen.

Installationen genomförs inom en månad från att beställningen är lagd. En förutsättning för att du ska kunna få laddbox med installation är att du bor i Gävle kommun.

Vad kostar Ladda Hemma?

Laddbox Garo 22 kW wifi, utan laststyrning

Inklusive standardinstallation – 21 990 kr

Laddbox Garo 22 kW wifi, med laststyrning

Inklusive standardinstallation – 23 990 kr

Vilka bidrag finns?

Regeringen blåser nytt liv i “ladda hemma-bidraget” för den som installerar laddmöjlighet för en elbil eller laddhybrid hemma.

Regeringen har budgeterat 750 miljoner kronor till satsningen Klimatklivet där även bostadsrättsföreningar kan få bidrag för att installera laddplatser. Bidraget ligger på upp till 10.000 kronor.

Totalt uppgår stödet till 1,5 miljarder kronor för 2019.

Laddboxen är en Garo Wallbox 22 kW. Boxen kan ställas in på olika strömmängder beroende på vad du vill ha, beroende på vilka förutsättningar som finns i den tänkta fastigheten och vad det är för typ av bil som ska laddas.

Skapa en trygg laddning med säker installation på ett enkelt sätt med vårt Ladda Hemma-Paket.

I vårt ladda hemma-koncept ingår alltid en standardinstallation.

Standardinstallationen innehåller

  • Montage och anslutning till ladduttag.
  • Ny huvudledning till ladduttag, inkluderar 5 meter kabel.
  • Anslutning till elcentralen.
  • Kontroll/provning/märkning/protokoll.
  • Jordfelsbrytare Typ A.

Smarta wifi-funktioner

Laddboxen är försedd med wifi och har många smarta funktioner. Du kan enkelt schemalägga din laddning till de dagar och tider då laddboxen ska vara tillgänglig. Du kan även begränsa laddströmmen manuellt och se hur mycket du laddat under vilka dagar.

Med laststyrning – tillval

Du kan välja laststyrning till din laddbox. En energimätare installeras i elcentralen och kopplas samman med laddboxen för att aktivera automatisk laststyrning. Med automatisk laststyrning styrs laddningen ned när det övriga hushållet behöver mer el. Laddningen bromsas för att förhindra att säkringarna löser ut på grund av för hög last.

Teckna elavtal till din laddbox

Här kan du teckna ett fördelaktigt elavtal, när du kan styra din laddning mot de timmar som är billigast.

Dessutom avgiftsfritt första halvåret.

Timspotpris + påslag 4,9 öre/kWh inklusive moms + elcertifikatavgift som ändras månadsvis.

Fast avgift 0 kr. Efter sex månader 39 kr/månad.

Avtalet gäller 1 år.

Frågor och svar

Nedan hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om Ladda hemma och laddboxen.

Frågor och svar

Initialt lanseras produkten enbart i Gävle kommun.

Boxen är förberedd för både 1-fas laddning och 3-fasladdning. En bil med 1-fas-laddning laddas med kabeln som kom med bilen från försäljare, kabeln är anpassad för den typen av laddning oavsett om boxen är 1-fas, 2-fas eller 3-fas. Det går inte att ladda en bil som har 1-fas-laddning med 3-fas-kablage.

För att ladda snabbare kan säkringen till fastigheten behöva höjas, men det är inte säkert att bilen alltid klarar av det. Kolla därför först upp vilken effekt bilen klarar av att ta emot. Allt detta kan vi hjälpa dig med.

Det beror helt på hur länge du laddar, din bil och dess kapacitet. Elbilar har generellt en räckvidd mellan 100-500 km medan så kallade Plugin-hybrider har en räckvidd på mellan 25-50 km – beroende på temperatur och väderlek.

Det beror på hur många kWh/mil din bil behöver, men cirka 2 kr/mil med dagens elpris.

Du kan välja laststyrning till din laddbox. En energimätare installeras i elcentralen och kopplas samman med laddboxen för att aktivera automatisk laststyrning. Med automatisk laststyrning styrs laddningen ned när det övriga hushållet behöver mer el. Laddningen bromsas för att förhindra att säkringarna löser ut på grund av för hög last.

För att installera en energimätare behövs ledig plats i elcentralen. Det blir även en extra kabeldragning för att boxen och mätaren ska kunna kommunicera med varandra. Extra kostnader tillkommer för denna installation. Ange i beställningen om laststyrning är av intresse.

Vanliga uttag är inte alltid skapta för kontinuerlig laddning med högre strömstyrkor.
En laddbox är konstruerad för elbilsladdning och dessutom behöver du bara en kabel. Samma kabel som du använder när du laddar hemma kommer du att kunna använda på exempelvis parkeringshus där det inte sitter fasta kablar.

Läs mer
Madelene Höglund
Energiingenjör

026-17 85 19
madelene.hoglund@gavleenergi.se