fbpx

Vilket elavtal ska jag välja?

Välj det elavtal som passar dig bäst

Bestäm dig för om du vill ha ett elavtal med ett tryggt fast elpris eller ett rörligt elpris som följer den nordiska elmarknaden. Oavsett vilket elavtal du väljer kommer du alltid att få 100 procent förnybar el från oss.


Rörligt elpris

Om du vill kunna ta del av låga elpriser men samtidigt är beredd att ta risken med att priset snabbt kan höjas, kan du välja ett rörligt elpris. Det rörliga elpriset justeras varje månad efter den nordiska elmarknaden. Priset kan alltså röra sig både uppåt och nedåt från månad till månad. Rörligt elpris gäller tillsvidare med en månads uppsägningstid.

Fast elpris

Vill du ha bättre koll och slippa oroa dig för om elpriset kommer att stiga så är ett fast elpris ett bra alternativ. Då blir elpriset detsamma som när du tecknade avtalet och bibehålls under hela avtalstiden. Du kan välja ett fast elpris på ett, två eller tre år. Innan avtalstiden går ut skickar vi givetvis ett nytt avtalserbjudande till dig.

Timspotpris

Timspotpris ger dig det senaste börspriset på el varje timme. Du har då möjlighet att sänka dina elkostnader genom att anpassa din elanvändning till perioder när elpriset är lägre. Till exempel kan du tvätta eller köra diskmaskinen på natten, när elpriset normalt sett är som lägst.

Vill du teckna timspotpris?
Då ska du kontakta vår kundservice. Timspotpris gäller tillsvidare med en månads uppsägningstid om inte annat avtalas.

Undvik anvisningspris

Om du inte själv gör ett aktivt val av elavtal får du automatiskt ett anvisningspris hos ditt anvisade elbolag. Den avtalsformen innebär oftast ett dyrare elpris, passa därför på att teckna något av våra förmånligare elavtal istället.

Frågor och svar

Anvisningspris är ett elpris du får om du inte aktivt tecknar ett elavtal i samband med flytt till en ny adress. Priset ligger på 61,25 öre/kWh inklusive moms. En fast månadsavgift på 39 kronor tillkommer. Anvisningspriset kan ändras flera gånger per år beroende på hur marknaden ser ut. Passa på att teckna något av våra förmånligare elavtal istället.

Övergångspris är ett elpris du får om du inte tecknar om ditt elavtal när det löper ut. Priset ligger på 61,25 öre/kWh inklusive moms. En fast månadsavgift på 39 kronor tillkommer. Övergångspriset kan ändras flera gånger per år beroende på hur marknaden ser ut. Passa på att teckna något av våra förmånligare elavtal istället.

Du betalar spotpris per timme från den nordiska elbörsen, Nord Pool.

Historiska spotpriser kan du se på Nord Pools webb HÄR. Välj rätt prisområde och valuta. Du kan även se gårdagens och morgondagens spotpriser i vår app.

Utöver börspriset tillkommer:

  • Påslag 4,9 öre/kWh inklusive moms
  • Fast månadsavgift på 39 kr inklusive moms
  • Kostnaden för elcertifikat

På din faktura kommer inte elanvändningen per timme att specificeras utan där räknas allt om till en månadsförbrukning.

Läs mer
Frågor och svar