Företagstjänster Mina sidor

Anders W laddar hemma

Anders W Jonsson är riksdagsledamot och barnläkare. Han bor bland fågelkvitter och hästhagar i Vinnersjö, långt bort från närmaste laddstolpe. Men tack vare en smart box kan han ändå köra miljövänligt.

Anders W Jonsson har bott i Vinnersjö i ungefär 20 år, nästan fem mil från Gävle, sjukhuset och centralstationen. När vi vintern 2017 sökte pilotkunder för våra laddboxar nappade Anders W Jonsson direkt. Nu har han testat boxen i ett halvår och är helnöjd.


- Jag får frågan från journalister varje valår om vilken miljöbil jag kör. Nu har jag hästtransport så det var inte lätt att hitta en miljövänlig bil. Men i höstat hittade jag en elhybrid som klarar av att dra släpet. Jag laddade bilen hemma med 220 volt.
Försäkringsbolagen är inte så nöjda med laddning direkt i eluttagen så Anders W Jonsson blev glad när han upptäckte Gävle Energis erbjudande. Nu laddar han snabbt och säkert via laddboxen. Han har också skaffat en app och via den kan han fjärrstarta laddningen och kontrollera batteriets status.

Laddar nattetid
På en laddning tar Anders W Jonsson sig nästan ända fram till Gävle eller det omvända, hem till Vinnersjö.
- Det är jättesmart att ladda hemma. Jag laddar på natten men kan också ladda en kort stund om jag bara är hemma och vänder.
Oftast åker Anders W till centralstationen för att ta sig vidare med tåg till riksdagen. Bilen ställer han på Kulinarparkeringen vid Gevalia. Där finns det fyra laddstolpar. När han kommer tillbaka från Stockholm är bilen laddad och han tar sig nästan ända hem igen innan bensindriften tar vid. Väl hemma behöver han bara parkera vid ladan och plugga i laddkabeln.
- Det här med elbilar är ett bekymmer för vår riksdagsgrupp eftersom de flesta har hästar. Vi kör hästtransporter och transporterar hö i bilarna, så många har gamla bilar.
Själv har han alltså äntligen hittat en bil som fungerar för hans livsstil och som dessutom är miljövänlig.
- Det var snabb leverans på laddboxen och det var en kille från Hedesunda som installerade den.
Extra plus alltså för att en lokal hantverkare anlitades.

Kör lugnare
Anders W Jonsson är inte bara nöjd. Han har dessutom hittat några extra bonusar med att ha hybridbil och laddbox.
- Jag kan anpassa boxen efter elpriset och man får ett lugnare körsätt med hybrid eftersom den drar bensin om man kör hetsigt.
Nästa år blir det nog en ren elbil för Anders W Jonssons del. Men då behöver han en laddare med två uttag, ett till hybriden och ett till elbilen. Dessutom vill han skaffa solpaneler till ladan så han kan ladda bilarna med el från egen produktion.

 

 

BESTÄLL LADDBOX NU - HALVA PRISET MED STATLIGT STÖD
Passa på att beställ laddbox nu. Du betalar halva priset och staten den andra halvan via ladda-hemma-stödet. Läs mer på Naturvårdsverkets webb  och på Gävle Energis webb.

 

Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare