Ledarskapsprogram för ungdomar

Drivkraftsfonden stödjer IK Sätra Fotbolls ledarskapsprogram för ungdomar.

IK Sätra Fotboll fokuserar på integration och jämställdhet

IK Sätra Fotboll har under ett par år arbetat med att stadsdelen ska bli tryggare genom att få fler barn och ungdomar som spelar fotboll. Sedan några år tillbaka har IK Sätra arbetat framgångsrikt med en tydlig modell som handlar om att utbilda de äldre spelarna i föreningslivet och göra dem till förebilder och ledare i de yngre lagen.

En satsning för framtiden

I satsningen ingår fokus på integration och jämställdhet. ”-Vårt mål är att alla barn i Sätra är välkomna att delta i vår verksamhet oavsett socialbakgrund. Vår ambition är att sätta fotbollen i centrum och utifrån det bygga föreningskänslan samt en aktiv och meningsfull fritid där barn och ungdomar blir sedda, hörda och uppmärksammade”, berättar Lars Winges, lagledare i IK Sätra.

-Ytterligare något som är nytt för i år är att spelarna i P17-laget ska skriva under ett avtal  för att delta i verksamheten, ett avtal där det ställs höga krav på deras beteende, kommunikation och inställning, förklarar Lars Winges.

Ungdomarna har under maj månad utbildats teoretiskt och praktiskt och är nu i full gång med att vara ledare i Fotbollsskolan och de yngre lagen.

Det är fantastiskt roligt att vara med och bidra till den här satsningen. Vi på Gävle Energi önskar alla ungdomar lycka till!

Det här är vår Drivkraftsfond
Drivkraftsfonden främjar aktiviteter och verksamheter i Gävle och i regionen genom punktinsatser. Genom fonden premieras eldsjälar som gör fritiden mer värdefull för andra. Vi kan även bidra genom att nyttja vårt kunnande, våra verksamheters förmåga, vår personal eller vårt kontaktnät.
Här kan du läsa mer.

Publicerades den 12 juli, 2022.