Så här gör du när du laddar ditt elfordon

Enkelt att ladda
Du behöver inte ha någon tagg eller app för att låsa upp laddstolpen. Stoppa i sladden och du laddar. Innan du ansluter din kabel till laddstolpen så lyser den grönt. När du anslutit din bil, lyser den blått. Då är det bara att ladda.

Laddtid
Var uppmärksam om parkeringen har en tidsbegränsning. Det är rådande parkeringsregler som styr hur länge du får ladda. Laddtiden varierar beroende på vilken elbil du har.

Beställ laddbox Nu kan du enkelt ladda din elbil hemma med vår smarta laddbox.
Läs mer

Hur gör jag om något är fel när jag laddar?

Sitter kabeln fast?
Lås upp bilen först av allt. Då lossnar även kabeln.

Släckt – ingen färg
Säkringen kan ha löst ut och stolpen är då spänningslös. Då går det inte att få loss kabeln från stolpen. Det går alltid att lossa kabeln från bilen. Lossa därför alltid sladden i bilen först. Felanmäl till driftcentralen på 026-17 85 60. Vid felanmälan, glöm inte att ange det fyrsiffriga numret som finns på stolpen.

Rött sken
Felanmäl till driftcentralen på 026-17 85 60. Vid felanmälan, glöm inte att ange det fyrsiffriga numret som finns på stolpen.

Gult sken
Testa att ansluta kabeln på nytt.

Betalning

Du betalar för användningen av laddstolpen via appen Parkster och den områdeskod du anger. Parkeringsskyltar anger vad som gäller där du parkerar.

Differentierad taxa kan förekomma där det är dyrare att parkera på en laddplats än en vanlig plats. Du betalar inte utifrån energimängd.

Frågor?

Om du har frågor om din fordonsladdning, hör gärna av dig till Bosse Larsson, 026-17 86 27. Han svarar gärna och bra på dina funderingar.